girona.cat

Acte suspèsHi havia una vegada una illa

Presentat per Girona pel Clima

Cinema i Solidaritat
Tipus:Projecció
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Cinema Truffaut
Preu:Gratuït

Acte suspèsQuè faries si haguessis de marxar de casa teva per sempre? L’atol de Takkuu, a Papua Nova Guinea, conté l’última mostra de la cultura polinèsia. Encarant els impactes causats pel canvi climàtic, com greus inundacions, Teloo, Endar i Satty, membres de la comunitat, ens transporten a un viatge íntim al centre de les seves vides i dels seus somnis. Acabaran deixant casa seva i es convertiran en refugiats climàtics o lluitaran per quedar-s’hi? Dos científics que visiten l’illa també ajuden el públic a comprendre millor els impactes del canvi climàtic en aquest racó del món.

Emergència climàtica, una advertència global
Enguany, el Cicle de Cinema i Solidaritat (de setembre de 2020 a juny de 2021) ens convida a reflexionar, sota el títol “Emergència climàtica, una advertència global” sobre com el canvi climàtic està generant greus impactes arreu del món. Problemàtiques com el dret a l’aigua, la necessitat de preservar la biodiversitat o l’extractivisme i l’explotació de recursos naturals, entre altres, ens aproximaran a algunes de les causes i efectes dels canvis ambientals, i també ens aproparan a algunes possibles solucions.
Des de setembre de 2020 fins a juny de 2021, us proposem una pel·lícula mensual en una sessió on diverses entitats gironines implicades en aquests temes ens exposaran la seva perspectiva i ens convidaran a fer una reflexió conjunta sobre aquesta realitat.

Direcció: Briar March. País: Nova Zelanda. Any: 2010. Durada: 80 minuts

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web