girona.cat

Jo Milne. Maneres de fer mons

Tipus:Exposició
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cultural La Mercè
Preu:Gratuït

L’exposició proposa un viatge per diferents plantejaments en els camps de la física teòrica i de la microbiologia i tractar de fer veure allò que no es veu. Respon a propostes cosmològiques i a la vegada als processos de visualització emprats a fi de fer veure cèl•lules i teixits en la microbiologia. L’artista traça vincles entre els mons del microcosmos i el macrocosmos, i proposa que seguim el seu fil per tal d’entreveure més enllà del món experimentat, entre els imaginaris de la ciència i la poesia.
L’exposició respon a la irresistible atracció de fer i fer veure, i proposa noves interpretacions del món en l’intent de fer visible o intuir allò que no es veu, on l’artista no pretén il•lustrar sinó respondre a paisatges científics, bo i creant un diàleg entre la ciència i l'art, entre l'objectivitat i la subjectivitat, que parli de les diferents maneres de veure allò que no es pot veure.

Nascuda a Escòcia, Jo Milne resideix a Barcelona des de fa molts anys. Llicenciada en Belles Arts per l’Escola d’Art d’Edimburg, té un Màster en Gravat del Camberwell College of Art i és Doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Ha impartit classes a diferents universitats d’Europa i els Estats Units, i actualment és professora a EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Ha realitzat residències a l’Hangar, el Museu d’Art de Sabadell i l'Irish Museum of Modern Art (Dublín), i el seu treball ha estat guardonat amb diverses beques i premis, entre els quals l'Elizabeth Greenshields (Canadà). Treballa en múltiples disciplines, des de l’obra gràfica i la pintura a la instal•lació, i ha realitzat diverses exposicions a espais públics i privats arreu d’Europa.

Artista: Jo Milne. Comissària: Natàlia Chocarro. Ho organitza: Fundació Vila Casas. Ho produeix: Escola Municipal d'Art

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web