girona.cat

La intel·ligència (artificial), a la Butaca

Butaca Jaume Casademont

Tipus:Conversa
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cultural La Mercè
Preu:Gratuït

Un debat sobre la Intel•ligència Artificial en tres sessions de diàleg entre Joan Manuel del Pozo i Ulises Cortés.
La intel·ligència és la capacitat d'elegir, de comprendre, d'aprendre, de resoldre situacions noves. La facultat de conèixer. I alhora, intel·ligència és comunicació entre persones que s'entenen. L’exemple que proposa el diccionari ens serveix per definir aquest singular combat de dues concepcions, de dues aproximacions a la realitat, present i futura. Diu: “tenir intel·ligències amb l'enemic”. És a dir, enraonar. Raonar junts, per tal d'arribar a un acord de sentiments, una entesa.
A l'entorn de la intel·ligència artificial i de les perspectives que genera l'elaboració de sistemes intel·ligents i alhora autònoms en la nostra idea de civilització, Joan Manuel del Pozo i Ulises Cortés ens ofereixen punts de vista complementaris, oberts a la discussió, contraposats i també coincidents, coordinats en tot cas a l'entorn de una conversa que es distribuirà en tres sessions, amb possibilitat d’intervenir – com a públic assistent –en aquesta confluència de les intel·ligències íntimes i, ara, compartides.

PROGRAMA
Dilluns, 3 de desembre
Per què en diem intel·ligència?
Què volem dir quan parlem d'intel·ligència? Analitzarem els fonaments ontològics i debatrem entre una noció uniforme o polisèmica de la intel·ligència.

Dilluns, 10 de desembre
Podem posar límits a la intel·ligència?
Quin paper juga l'ètica quan intervé en el debat sobre l'esdevenidor de la IA? Són conceptes enemistats, el de la intel·ligència i la intel·ligència artificial?

Dilluns, 17 de desembre
Podem posar intel·ligència als límits?
Quins límits tindrà el futur, canviarem el concepte de lliure albir? Ho analitzem des de perspectives com l’educació, l’ocupació, la salut o els drets civils.

Converses entre: Joan Manuel del Pozo i Ulises Cortés. Moderador: Josep Maria Fonalleras. Ho organitza: Fundació Jaume Casademont i Escola Municipal d’Humanitats. Hi col•labora: Universitat de Girona. Inscripció gratuïta enviant un email a emhu@ajgirona.cat amb el nom, el número de persones que assistiran i el nom de l'activitat. Un cop finalitzat el cicle l'organització us convidarà a respondre una enquesta de valoració de l'activitat.

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web