girona.cat

Joan Artigas Arpal presenta la poesia de Gabriel Ferrater en cançons

Musica de Tothom

Músics i cantautors novells i emergents
Tipus:Concert
Data:
Acte ja realitzat
Lloc:Centre Cívic Pla de Palau
Preu:Gratuït

El cantautor Joan Artigas Arpal presenta a Girona les seves adaptacions musicals en format cançó dels textos poètics de Gabriel Ferrater. Oportunitat única per recordar la poesia de Ferrater i conèixer el tractament musical original que li dispensa Artigas. El cantautor explica al respecte:
L’estiu de 2014 vaig emprendre l’apassionant camí d’endinsar-me en la poesía de Gabriel Ferrater, sempre complexa, colpidora i reflexiva. A través de la música, he volgut rescatar la cara més amable i positiva del poeta. I, també, la més crítica. I la més interpel•ladora. La poesía de Ferrater posa reptes al lector i, també, el provoca.
Ferrater és autor d’una de les obres poètiques més rellevants de la literatura catalana de postguerra. Va ser el primer poeta modern d’aquesta etapa i el que més va influir en els poetes posteriors. La seva obra trenca amb tota la tradició anterior i obre una nova etapa en la manera d’escriure poesía.
Les constants de la seva poesía són l’amor, l’erotisme franc, les dones, el difícil pas del temps. Ferrater ens relata sovint experiències quotidianes. No li cal crear-se un univers particular. El seu món és el real, el de cada dia.
Va publicar tres únics reculls ( mai una obra tan breu havia tingut una repercusió semblant ): Da nuces pueris (1960), Menja’t una cama (1962), Teoria dels cossos (1966), recollits en un volum únic (Les dones i els dies, 1968). Els poemes “In memoriam” i “Poema inacabat són dos dels testimonis més valuosos de la guerra civil española i de les seves conseqüències

Ho organitza: Associació Cultural Magic Room i Centre Cívic Pla de Palau

© Ajuntament de Girona | Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA - 972 419 010| Contacte | Mapa del web