Artista Resident

L'Ajuntament de Girona, a través del Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona ha obert un procés de selecció per escollir un artista visual nacional o internacional i/o un creador professional per desenvolupar una obra que formarà part de la programació del Festival Internacional de Mapping de Girona 2015, on es presentarà i exhibirà públicament per primera vegada. L'objectiu de la convocatòria és desenvolupar projectes artístics en residència a l'espai del Bòlit Residència Girona Creativa i promoure la producció i creació contemporània a la ciutat, donar-los difusió i vincular-los als contextos professionals per tal de generar propostes innovadores, formadores i creatives.

El jurat format per Núria Font, directora de vídeo i curadora especialitzada en arts digitals; Jordi Armengol, director de l'Escola Municipal d'Art de Girona; Richard Hebert, director del Bloom Centre 3D i Tecnologies Emergents; i per Carme Sais, directora del Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona, ha valorat els projectes presentats i ha seleccionat com a guanyadora la proposta presentada per Teresa Martín i Carmen Platero, titulada "Aigües".

Aquest projecte vol posar de relleu la relació entre l'aigua i la dona des de la història i el ritual. A través d'un procés col·laboratiu els participants en les diferents activitats programades reflexionaran sobre la vinculació entre l'aigua que recorre la ciutat i els espais públics i compartits. La memòria que travessa espais a través de l'aigua com en els Banys Àrabs, utilitzats per monges caputxines com a bugaderia; el micvé com espai ritual de la intimitat femenina; els espais de socialització que són fonts i places; l'aigua de la "dona d'aigua" de la mitologia catalana o els capitells amb motius de sirenes al claustre del monestir de Sant Pere de Galligans, entre d'altres, obrirà un nou diàleg amb la ciutadania.

Les artistes residents faran una estada d'un mes a Girona, del 30 de juliol al 30 d'agost de 2014, per desenvolupar un projecte site specific en el camp audiovisual del mapping, que serà projectat en el FIMG 2015.