27/11/15

L'esperança d'un nou any

Fred d'hivern i màgica llum del Nadal ! Arriba el moment del retrobament amb amics i familiars, també de retrobament personal. Instants per dedicar als éssers estimats, per recordar aquells moments compartits amb els qui ja no hi són, de pensar en el que hem fet, i de confiar en la bondat del que ha de venir.

Aquest Nadal, però, s'imposen unes quantes reflexions que requereixen més que mai tota la nostra atenció. A casa nostra, continua sent prioritària la sortida de la crisi i la necessària recuperació del nivell de benestar que gran part de la societat ha perdut els darrers anys. Ens cal enfortir lligams, refer el teixit productiu tan malmès per anys de recessió, ser capaços de generar riquesa perquè els motors de l'economia tornin a rutllar i puguem mirar el futur proper amb l'optimisme d'un poble que vol decidir plenament el seu futur i construir un marc d'il·lusió, de progrés i de justícia compartit per tots.

Però aquest Nadal, més que mai, també hem de mirar més enllà, cap a aquell pròxim orient avui castigat per l'odi, la guerra, la intransigència i el terror. Agermanats amb tots els qui arriben a Europa buscant refugi, pau, llibertat i una oportunitat de futur que el seu país d'origen els nega.

No són temes menors i requeriran més atenció, generositat, valentia, determinació, empatia i altura de mires, si cap, del que tots plegats hem tingut fins ara. Però tot i tenir un 2016 plegat de grans reptes, estic convençut que la societat gironina i la europea és ara més forta que mai i que plegats, sabrem trobar la nostra fortalesa per fer front i encarar tot el que ens vingui, amb l'esperança que el nou any serà millor per a tothom.

Us desitjo un Bon Nadal, i feliç any nou !

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona