04/11/14

Carta a la ciutadania pel 9N 2014

El proper 9 de novembre tenim una cita històrica amb el futur polític de Catalunya. A les nostres mans tindrem l''''oportunitat de dir quin futur volem per al nostre país a través del millor mecanisme de la democràcia: les urnes i la llibertat d''''expressió. Serà una diada transcendental que desitjo que transcorri de forma cívica, festiva i amb la plena normalitat d''''una democràcia madura.

El món local s''''ha mostrat, des d''''un principi, a favor de consultar el poble català. A favor que tots vosaltres hi digueu, lliurement, la vostra. A la ciutat ja ho hem fet en ocasions anteriors, quan us demanem la vostra opinió per decidir inversions de cada barri que, en el seu conjunt, sumen un milió d''''euros. Ara ho hem de fer en ocasió d''''un interès major: el nostre futur col·lectiu.

A Girona hi haurà set punts on es podrà exercir amb plena llibertat i garanties el vostre dret a expressar l''''opinió mitjançant el vot. El Ple de l''''Ajuntament de Girona ha donat suport, per amplíssima majoria, a la consulta del 9 de novembre, i vetllarà, per tant, perquè sigui una jornada inclusiva, cívica i participativa. Ho tindrem tot a punt.

Girona se suma, d''''aquesta manera, al conjunt de ciutats, viles i pobles de Catalunya que aquell mateix dia contribuirem a fer possible un desig i un anhel que ens implica a tots. Tots hi som convidats a participar, pensem el que pensem, parlem la llengua que parlem. Totes les opcions són igualment bones, vàlides i legítimes. Per això Girona ha de ser un exemple de participació i de civisme.

Trobareu, amb aquesta carta, la informació necessària per poder expressar la vostra opinió. També podeu entrar al web de la consulta (www.participa2014.cat), al web de l''''Ajuntament (www.girona.cat) o al telèfon 012.

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona