30/01/15

Pròleg de les Memòries de l'Ajuntament de Girona [2014]

L'Àrea d'Alcaldia engloba cinc departaments que esdevenen l'eix central de l'acció de govern. Els resultats que s'exposen a continuació són una mostra de tota l'activitat realitzada el 2014 i que ha ajudat a situar-nos com una ciutat referent dins i fora del país.

Els majors reptes de l'actual Administració són augmentar les prestacions als ciutadans amb menys recursos, amb l'afegit del sentit crític d'aquest govern de voler-ho fer sempre millor que l'any anterior encara que els resultats siguin molt positius; crear llocs de treball, alhora que generar riquesa arreu de la ciutat, i facilitar a la ciutadania l'accés a l'Administració.

Per contra, la transparència no és un repte, sinó una obligació que es dóna per suposada; un contracte entre govern i ciutadania per tal d'explicar contrastadament, de forma senzilla, entenedora i completa què fa cadascuna de les àrees en el seu dia a dia. Són molts, centenars, els tècnics que es dediquen a tirar endavant milers d'iniciatives i projectes arreu de la ciutat. Una tasca que duen a terme amb un elevat compromís amb la ciutat i els qui l'habiten i que en aquesta memòria us desgranem.

Situar la ciutat a l'avantguarda, crear nous pols d'atracció econòmica, oferir un servei de qualitat i ràpid per a la tramitació dels assumptes diaris de la ciutadania, fer coreponsable la societat de les principals decisions i inversions a la ciutat... tots són compromisos que vàrem adquirir fa quatre anys i que hem anat implementant i assolint. Aquest 2014 s'ha fet una gran feina arreu de la ciutat i també a fora per consolidar Girona en la situació de privilegi que hem assolit. Una tasca iniciada però no finalitzada i que el proper 2015 ens exigirà més i millor de tots nosaltres per continuar creixent en la bona direcció que hem emprès.


Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona