26/01/15

Pròleg Setmana Santa 2015

Quan es comencen a apreciar els primers desgels als Pirineus i la temperatura es percep una mica més amable, la ciutat es comença a transformar, conscient que s'acosta una fita important al nostre calendari: la Setmana Santa. Un exercici voluntariós ha garantit sempre que la puguem gaudir sense reserves i amb tot luxe de detalls; una tasca que any rere any és merescut que reconeguem, agraïm i animem a continuar.

En uns moments en què desgraciadament massa sovint es relaciona tradició amb immobilisme, hem d'aprofitar aquestes dates per mostrar al món que tradició i modernitat no són antagonistes sinó complementàries en una societat democràticament madura. És una combinació que acaba oferint un producte que cada any atrau més gent i que, a més a més, ha permès mantenir viu aquest vincle íntim entre generacions de ciutadans i la ciutat.

La Setmana Santa ha esdevingut sempre un parèntesi en el llarg camí de l'any; un bon moment per analitzar si el que estem fent és el correcte o si s'ha de virar per redreçar el rumb. Però també, si no especialment, dóna peu a reflexionar sobre temes més profunds: valors, ideals, fites... Vàrem iniciar aquest 2015 amb molt mal peu, quan la llibertat d'expressió es va veure seriosament amenaçada. Entre tots hem de procurar desvincular idees d'aquells extremismes que les utilitzen, i acompanyar-ho alhora d'un profund missatge de pau i entesa entre pobles sense deixar de reivindicar un dret tan fonamental com la llibertat d'expressió. Des d'aquí, un pensament per a aquells que han sacrificat tant per defensar la llibertat en el seu extrem més pur.

És amb aquestes breus reflexions que us desitjo a tots i totes que gaudiu i visqueu feliçment, cadascú des de la seva creença, aquesta fantàstica Setmana Santa gironina, i que convideu amics i parents a descobrir-la.

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona