03/12/14

Pròleg Volta Ciclista Catalunya [2015]

La ciutat de Girona torna a ser escenari d'una de les competicions més esperades de l'any: la Volta Ciclista a Catalunya. Que la tercera cursa més antiga del món tingui segell català és tot un mèrit. Que sigui acollida per la nostra ciutat és un orgull, tant per la categoria que aporta a Girona, com pel fet d'esdevenir una població que consolida grans fites esportives.

Els vincles entre Girona i la Volta Ciclista a Catalunya vénen de lluny, però s'han intensificat en els darrers anys, fruit d'aquesta passió pel ciclisme d'alta competició, però també pel fet que cada vegada més ciclistes, amateurs o integrants d'equips professionals, escullen la ciutat com a seu per a la pràctica d'aquest esport o com a base de la seva preparació.

La qualitat de vida, unes infraestructures i instal·lacions excel·lents, un territori i una climatologia amb unes condicions immillorables per a la pràctica de gran quantitat d'esports, l'atractiu cultural i gastronòmic... tot són elements que atrauen, també, tant els amants de l'esport en general com els professionals del sector. Amb ells aquí la ciutat adopta un segell de qualitat i reconeixement, i el fet que la Volta tingui present sempre els nostres carrers per començar o finalitzar etapes són la cirereta que han permès que Girona estigui present en el mapa ciclista internacional.

Un any més volem agrair als organitzadors de la Volta Ciclista a Catalunya que Girona formi part d'aquest esdeveniment i els desitgem una fantàstica 95a edició, amb l'horitzó posat ja en el centenari de la prova. I als participants i seguidors, que gaudeixin de la competició i de la ciutat que els acull amb satisfacció.


Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona