28/10/14

Pròleg Fira del Dibuix i la Pintura [2014]

És un plaer tenir l'oportunitat, un any més, d'escriure unes línies sobre la Fira del Dibuix i la Pintura. Enguany som a l'avantsala d'una fita com el 50è aniversari, que coincidirà amb un altre aniversari cabdal per a Girona: el 60è aniversari de Temps de Flors. Ambdós esdeveniments, cadascun en el seu àmbit i justa dimensió, són una icona de la ciutat; li han donat renom i són pol d'atracció de molta gent de dins i fora del país.
La Fira del Dibuix i la Pintura és un dels dies més esperats de Fires perquè el Barri Vell s'engalana i es viu d'una forma totalment diferent de la resta de l'any. És un espai exclusiu per als vianants, ple de vitalitat i d'imaginació. Esdevé una via d'alliberament creativa que convida a deixar de banda les preocupacions diàries i deixar-se emportar per aquelles pintures que ens traslladen a d'altres èpoques o admirar obres d'artesania extraordinàriament ben treballades.
Estic convençut que aquesta serà una gran edició i que feliçment el temps ens hi acompanyarà. Des d'aquí animo a tots els gironins i gironines a gaudir-ne sense reserves i recomanar vivament a tots aquells que no han tingut oportunitat d'acostar-s'hi que ho facin; viuran un experiència que els farà repetir.

Bona Fira i bones Fires de Sant Narcís!

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona