02/10/14

Pròleg de les Fires de Sant Narcís [2014]

Benvolgut conciutadà, benvolguda conciutadana,

La tardor obre de nou les portes de la Girona més màgica amb l'arribada esperada de la Festa Major de Girona. La festivitat de Sant Narcís ha esdevingut una icona del país i una data assenyalada en tots els calendaris de les llars gironines i, fins i tot, catalanes. Només cal recórrer els carrers de la ciutat per començar a sentir que hi ha ganes de Fires.

Sant Narcís és aquell punt de nostàlgia i romanticisme que s'impregna en les pedres il·luminades per un dèbil sol de capvespre, amb aquella olor tan nostrada, barreja de castanyes i llenya, el ritme constant però tranquil, quasi reposat, del passeig amunt i avall de les famílies, el riure llunyà i alegre dels infants gaudint nerviosos de les esperades atraccions de la Devesa... Les Fires de Sant Narcís són conegudes i sobretot estimades perquè provoquen en cadascun de nosaltres els sentiments més bells i les emocions més apassionades.

Girona és de nou escenari d'aquestes emocions, amb carrers plens d'una enorme vitalitat, fruit d'una història i unes tradicions sòlides, però també d'una aposta innovadora que ha situat la ciutat com a referent turístic, cultural i tecnològic. Ens trobem en un moment que fa que tots ens enorgullim d'ensenyar la nostra ciutat al món i de voler-la gaudir més que mai amb els nostres éssers estimats.

Enguany tindrem un pregó excepcional amb Astrid-21 i el cor Geriona. Estem enormement orgullosos de tot el que han fet. I per això hem posat a la seva disposició el balcó de la ciutat perquè facin un pregó espectacle únic que recomano que ningú es perdi.

Us convido a tots, gironins i forans, a gaudir de les Fires de Sant Narcís amb l'esperança i la convicció d'encarar un moment clau per a la història de Catalunya i de Girona!

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona