22/07/14

Pròleg Temporada Alta [2014]

Quan les fulles de la Devesa comencen a adquirir aquells màgics colors vermellosos i groguencs hom sap que s'acosta la data. Els gironins ja miren amb inquietud l'agenda i els forans s'espavilen a aconseguir un bitllet per venir a Girona a la tardor. Tots, els d'aquí i els de fora, saben que si volen gaudir del teatre en majúscules han de reservar un seient amb antelació. Aconseguir aquest fet va més enllà del bon nombre d'espectadors que presenta el festival any rere any. És un símbol, és el fet que la marca s'ha apropiat del producte en l'imaginari col·lectiu, i això aporta un valor incalculable per a la ciutat de Girona.

Ningú pot discutir que la ciutat i el govern municipal hem apostat per la cultura. Ho vàrem dir tan bon punt iniciàvem la legislatura. Hem anat fent pedagogia i aplicant els reptes que ens vàrem marcar fa tres anys enrere. El resultat és una ciutat amb una gran riquesa cultural d'alt nivell, amb una oferta àmplia durant tot l'any que engloba diferents àmbits, estils, públics i tendències.

La marca Ciutat de Festivals, de la qual Temporada Alta tanca anualment la programació, s'ha mostrat més que vàlida dins i fora de les nostres fronteres. Ens ha aportat coherència, un discurs cultural sòlid, una programació potent, unes estructures de coordinació que reverteixen en pro de cada festival i en definitiva de la ciutat. Dir allò que a Girona es pot trobar de tot al llarg de tot l'any ja no és un eslògan turístic; és la constatació d'una realitat que s'ha pogut materialitzar gràcies a l'esforç de moltes persones que, per sobre de tot, varen entendre que el principal objectiu és Girona.

Temporada Alta és, doncs, el màxim exponent d'aquesta nova política que vàrem emprendre fa tres anys. I és gràcies a festivals com aquest que la producció cultural amb segell gironí ja és sinònim de qualitat, excel·lència, talent i noves tendències. Continuarem treballant esforçadament per consolidar el camí recorregut i posicionar així Catalunya i Girona en el mapa internacional.

Permeteu-me acabar agraint la feina realitzada i donar tot el nostre recolzament a l'equip que hi ha al darrera del Festival Temporada Alta; no és una tasca gens fàcil i el producte final sempre ha resultat excel·lent.

Que gaudiu de la tardor a Temporada Alta!

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona