14/04/14

Pròleg de la Festa Major del barri de Sant Narcís [2014]

Un any més és un plaer poder-me dirigir a vosaltres amb motiu de la vostra festa major. Aquests són moments de retrobament, de celebració i reivindicació del fet diferencial de cada barri que, en el seu conjunt, configuren la ciutat de Girona i que entre tots, hem de procurar preservar i donar a conèixer.

Quan avui dia algú parla de Sant Narcís a la majoria li venen dues imatges al cap: Les obres del TAV i l'esperit combatiu dels seus veïns. Espero que la segona imatge no s'esvaeixi mai, però la primera és símptoma que hem de treballar més i millor per capgirar-la, perquè en el fons vol dir que és una ferida que encara ens marca d'aprop. Sant Narcís és una dels barris més singulars i fins i tot pintorescs de la ciutat, amb una potencialitat que molts ni s'imaginen, una activitat cultural envejable i un comerç de proximitat que resisteix malgrat les adversitats. Tot això és el que volem protegir i incentivar, però també el seu nou encaix amb el centre de la ciutat ara que per fi veiem el final del túnel.

A Sant Narcís hi ha un element clau que hom té present: El centre cívic i el seu teatre que, sense cap mena de dubte, fan de nexe d'unió del barri; un autèntic pulmó del seu bullici i d'un tarannà inquiet per fer coses, per trobar-se, per viure la cultura en en tots els seus formats i per millorar dia rere dia.

Permeteu-me que aprofiti aquestes línies per agrair la feina de la persona que ha estat al capdavant de l'Associació de Veïns durant tos aquests anys: En Martí Carreras. La seva ha sigut una lluita sense contemplacions per a la defensa dels interessos del barri davant de les llargues obres del TAV. Li agreixo l'esforç i, en moltes ocasions, la capacitat de diàleg constructiu. I de la mateixa manera, permeteu-me que feliciti el seu successor, en Xavier Reyner, a qui li desitjo molta força i amb qui espero tenir molt de diàleg per construir junts un barri i, en definitiva, una ciutat millor. La segona edició dels pressupostos participats seran sens dubte una nova oportunitat per treballar conjuntament i ho farem, a més a més, executant aquells projectes que han decidit les assemblees i que han acabat escollint lliure i democràticament a través del vot els nostres conciutadans.

Us desitjo a tots i totes que visqueu amb molta alegria aquesta festivitat i que serveixi també perquè altres gironins i gironines puguin descobrir aquest gran barri!

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona