03/04/13

Pròleg del Fòrum Industrial UdG 2014

La ciutat de Girona no s'ha distingit mai per tenir una gran indústria, però sí s'ha reivindicat com una potent universitat que forma grans enginyers industrials i que, a més a més, ja fa 15 anys varen demostrar iniciativa pròpia i imaginació promovent el Fòrum Industrial com un punt de trobada entre els estudiants i les empreses.

La formació dels joves gironins i catalans, la seva especialització i sobretot la possibilitat de posar-la en pràctica en industries nostrades és un dels principals objectius del govern municipal i també de la Generalitat de Catalunya. Ells són un factor clau en la recuperació no només de l'economia sinó també de l'esperit i els valors del treball, de la creació de la riquesa, però des d'un nou punt de vista més adequat als nostres temps, més respectuós amb una idea d'economia sostenible i una conciliació eficaç de tots els interessos que hi juguen un paper.

Som un país d'emprenedors o, dit d'altra manera, un país amb una elevada imaginació per a fer coses diferents, amb bon gust i creativitat. Aquest punt diferencial ens ha fet sobresortir en uns moments en què tot el continent ha tocat fons. La combinació d'aquest talent amb una renaixença de la industria catalana i l'atracció de noves inversions estrangeres a casa nostra ens pot donar una nova oportunitat per convertir-nos en motor econòmic del sud d'Europa. Aquest és un fet que no podem deixar passar per alt i, en conseqüència, necessitem tenir excel·lents estudiants i millors professionals.

És per això que iniciatives com el Fòrum Industrial mereixen ara més que mai el nostre reconeixement i el nostre suport. Permeteu-me que feliciti un any més els organitzadors, col·laboradors i personal implicat; una felicitació que enguany és doble per aquesta quinzena edició. Girona es reivindica un cop més com a ciutat universitària, com a punt de trobada entre el talent i la creació industrial i estic convençut que així seguirà sent durant molt anys.

Us encomano a tots els participants a gaudir d'aquesta nova edició i aprofitar totes les sinergies que es puguin obtenir.

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona