12/03/14

Pròleg Setmana Santa 2014

En arribar la Setmana Santa, la ciutat comença a preparar-se per acollir una de les grans fites de l'any. És un moment en què el sentiment, a vegades, potser massa individualista, deriva vers el pensament més col·lectiu, unes dates que ens permeten fer un parèntesi en el nostre dia a dia i mirar el camí fet, cosa que poques vegades a l'any tenim l'oportunitat de fer.

La Setmana Santa, però, també és un moment de retrobament familiar, i per a alguns, amb un marcat sentiment d'espiritualitat. Cadascú des de la seva òptica, i la ciutat, en tots els seus àmbits, treballa fervorosament per poder oferir el marc idoni perquè hom la pugui celebrar. Som una ciutat oberta i acollidora, orgullosa del seu passat i del seu patrimoni, que aquests dies ens trasllada a èpoques pretèrites per evocar, en un escenari únic com Girona, una festivitat més viva que mai.

La dedicació que, de forma totalment altruista, tanta gent posa a disposició de la ciutat perquè tots els actes llueixin fins al més mínim detall, mereix molt més que aquestes breus línies. El voluntariat és una marca molt nostrada, i és gràcies a això, i a entitats com la Junta de Confraries de Setmana Santa, que Girona pot oferir esdeveniments de tan elevada categoria. En nom propi, i com a alcalde de la ciutat, vull donar les gràcies a tots els que hi intervenen per fer possible, un any més, una gran Setmana Santa, i convido a tothom a viure-la amb plenitud.

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona