11/03/14

Premis Premis Enderrock 2014

Bona nit a tots i benvinguts a Girona tots els qui ens acompanyeu en aquest Teatre Municipal per celebrar la gala dels Premis Enderrock.

Una salutació ben especial, també, per a tots els qui ens seguiu a través d'internet i de la retransmissió de la xarxa de televisions locals de Catalunya.

Girona esdevé aquesta nit la capital catalana de la música en acollir els Premis Enderrock. I ho fa per segon any consecutiu i amb voluntat de continuïtat. És una nit especial per a nosaltres perquè la història de la música catalana avui s'escriu amb lletra gironina.

Els premis Enderrock s'han consolidat al llarg d'aquests 21 anys com a cronistes de la música del nostre país i també dels fets que l'han acompanyada. Aquest és un país de caràcter marcadament cultural i musical, i la consolidació d'aquesta cultura ha estat gràcies a projectes com Enderrock, que ha sabut afrontar reptes de gran envergadura i que continua sent punter en un món extremadament canviant. I ho ha fet perquè l'objectiu continua sent el mateix: la promoció i defensa d'una cultura pròpia com a segell d'un país que sempre s'ha sentit lliure, encara que moltes vegades només ho hagi pogut manifestar a través de la música.

Girona ha apostat per la música i Enderrok n'és un exemple, i no l'únic. Girona, ciutat de festivals és la nostra aposta ferma per esdevenir ciutat referent de qualitat i de país, amb un model que no para de buscar complicitats entre institucions i iniciatives privades que portin el segell de l'excel·lència i la qualitat.

Permeteu-me que des d'aquí aprofiti per agrair una vegada més a Enderrock, a en LLuís i en Jordi, i a tot el seu equip, la seva confiança i la seva aposta per Girona. I també que feliciti a tots els guanyadors i a tots els qui heu estat finalistes.

Gràcies per ser aquí, i benvinguts a aquesta que és la vostra ciutat !

Carles Puigdemont i Casamajó