17/02/14

50 anys de Marxants: L'ànima de la ciutat

Des de temps remots, les societats s'han organitzat per tal de poder-se abastir de tot allò que els feia falta per a les seves llars. Els mercats, nascuts d'aquesta necessitat d'intercanvi entre persones, van acabar esdevenint un centre neuràlgic d'abastaments de tota mena i, alhora, un punt de trobada per a moltes persones.

A la ciutat de Girona, com a la resta de ciutats del món, tenim un potent mercat on hom pot vendre o comprar allò que necessita. En tenim de fixos, com el Mercat del Lleó, però també de més tradicionals, com el mercat de la Devesa, que esdevenen l'ànima de Girona. Enguany estem d'aniversari, i no un qualsevol, de l'Associació de Marxants de les comarques gironines. Com en tots els col·lectius, els membres que ara s'hi agrupen necessitaven una entitat que els aglutinés per tal de poder defensar millor els seus interessos i coordinar les seves tasques.

El 2014 l'Associació en compleix ni més ni menys que 50. És mig segle de dedicació a la preservació i lluita per als interessos dels seus membres, que lluny de semblar una retòrica del passat continua ben viu avui dia. L'associacionisme és un tret característic de la societat catalana, i també ho és de la societat gironina, un neguit per fer sempre coses noves, per promoure la trobada, el debat i el diàleg, aquest desig de no parar quiets i cercar sempre quelcom innovador que aporti, per sobre de tot, un benefici al conjunt de la nostra societat.

Només puc afegir una gran felicitació a l'Associació per aquests 50 anys d'activitat i desitjar-los i encomanar-los molts anys més d'entrega a la ciutat i a la defensa d'un producte que és molt nostrat.

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona