30/01/14

Girona, ciutat esportiva per excel·lència

El proper 25 de març, Girona acollirà l'arribada de la segona etapa de la 94a edició de la Volta Ciclista a Catalunya. La ciutat, un any més, no ha volgut faltar a la cita i prepara amb tot detall una de les fites importants per a l'esport a casa nostra.

Girona és una ciutat amb una gran tradició esportiva. El calendari anual de competicions de tot tipus mostra el nervi d'una societat a qui agrada l'esport, l'apassiona i el viu amb intensitat. I dins del món del ciclisme, la ciutat ha esdevingut en els darrers temps una icona per a molts esportistes d'aquesta especialitat d'arreu del món, tant per als afeccionats, que hi vénen a practicar-lo, com per als professionals que l'han escollit com a base per la seva preparació. Això és possible mercès a les excepcionals condicions que ens ofereix el nostre entorn mediterrani en aspectes com el clima, l'alimentació i la qualitat i varietat del paisatge, així com pel fet d'haver acollit grans cites esportives a nivell internacional.

Amb aquesta base i aquests antecedents, enguany no podíem fallar a una cita tan important com és la Volta Ciclista a Catalunya, amb la qual la ciutat ha acabat desenvolupant uns vincles especials més enllà de l'estricta competició. És tota una efemèride de gran renom que hom espera amb alegria i que, dins i fora de les nostres fronteres, ens ajuda a estar a l'epicentre de la informació.

Des del consistori ens hem volgut involucrar de nou, i d'una forma activa, en la Volta. El nostre objectiu és situar Girona al món, ser una destinació consolidada en els calendaris anuals dels ciutadans d'arreu, ja sigui per l'atractiu turístic, gastronòmic, cultural o esportiu; i la Volta a Catalunya és, sens dubte, un dels esdeveniments esportius que, per tradició i renom, ens ajuden a aconseguir aquesta fita. Desitjo que aquesta 94a edició sigui un nou èxit, i que els nostres ciutadans en gaudeixin, conjuntament amb els afeccionats, organitzadors i participants.

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona