17/01/14

Girona10+1: La consolidació d'un referent

Enguany la ciutat de Girona celebrarà per tercera vegada la iniciativa "Girona 10", un esdeveniment que, en poc temps, s'ha convertit en tota una efemèride i han posat Girona al centre de totes les mirades. Durant tres dies, aquesta s'omple de milers de persones vingudes d'arreu aprofitant un fet insòlit i que ha trencat inèrcies en l'àmbit del màrqueting de les ciutats.

Aquesta iniciativa, sorgida de la inquietud del sector hoteler per superar en part la temporalitat de la demanda turística, va trobar de forma immediata el suport de l'actual govern de la ciutat, com no podia ser d'altra manera, perquè un dels objectius que compartim és el de fer de Girona una ciutat referent a nivell Europeu. I ho estem aconseguint. No només per la forta empenta en l'aplicació de noves polítiques culturals i turístiques per part de l'Ajuntament de Girona, sinó també per aquest neguit característic dels gironins, aquest desig de no parar quiets i cercar sempre quelcom innovador que aporti, per sobre de tot, un benefici al conjunt de la nostra societat.

Girona10 va molt més enllà d'una mera acció promocional: aquesta és una iniciativa que fa ciutat. Fruit de l'esforç i la complicitat dels seus sectors estratègics, a més dels seus components lúdics i econòmics, enguany mostra el vessant més solidari de la nostra ciutadania mitjançant la incorporació a la campanya del "+1", els beneficis de la qual aniran destinats al Banc dels Aliments per contribuir a pal·liar algunes de les mancances dels sectors més necessitats de la nostra societat.

Aquest gener també es compleix el primer aniversari de l'arribada del TGV a la ciutat; una arribada massa tardana, que ha comportat sacrificis per a molts sectors i durant massa temps, però que alhora ens ha d'aportar, com ja és palpable, i més que ho serà si ho sabem aprofitar i fem les coses ben fetes, uns beneficis indubtables: estem a poc més de mitja hora de Barcelona, fet que reforça els lligams entre les dues ciutats, i la nostra situació en l'eix que conforma el corredor del mediterrani, ens han obert una nova era de relacions amb ciutats ubicades en una corona de poc més de tres hores de viatge que ens permet enfocar un nou marc de relacions en diferents àmbits, també en l'econòmic, i experimentar un creixement de l'afluència turística. I som encara més a prop de Perpinyà, en un moment que busquem eixamplar l'espai relacional de Girona.

Tots aquests elements i, per suposat, l'esforç i imaginació que hi posa tantíssima gent al darrere, han acabat creant un producte atractiu i dinàmic, motor econòmic i generador de propostes en els àmbits del turisme, la cultura, els espectacles, el comerç i la gastronomia; en definitiva, esdevé un element important en la creació de la Girona del segle XXI.

Espero i desitjo que propis i visitants puguem gaudir d'aquest Girona 10+1 amb la màxima il·lusió; tots hi sou benvinguts!

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona