27/11/14

Pròleg de la Copa de les Nacions de Patinatge Artístic

És un plaer dedicar unes línies de salutació a tots els assistents i participants a la Copa de les Nacions de Patinatge Artístic, ja que l'esport és un dels elements vertebradors de la nostra ciutat, una mostra de la vitalitat i un reclam turístic per a Girona, i és per aquests motius que ens enorgullim de coorganitzar aquesta competició en un espai com el Pavelló Municipal d'Esports Girona - Fontajau, un marc idoni que ja ha acollit altres esdeveniments esportius de relleu internacional, i també d'aquesta disciplina esportiva.

Les comarques gironines són un referent en el món del patinatge en les seves diferents especialitats, però especialment en la modalitat de patinatge artístic i de grups xou. Sense anar més lluny, en el darrer campionat mundial d'aquesta especialitat celebrat a la Xina fa poques setmanes, el Club Patinatge Blanes va assolir la medalla de bronze i el Club Patinatge Olot la medalla d'or; una efemèride que des d'aquí aprofito per felicitar.

La cultura de l'esport està fortament arrelada a la nostra ciutat, i any rere any s'han consolidat proves de referència. Per això, no és casualitat que la ciutat aculli al llarg de l'any nombroses cites esportives de relleu nacional i internacional, una mostra del compromís del govern de la ciutat amb l'esport i de la seva capacitat d'organització i acollida a Girona.

Desitjo que aquesta prova esdevingui un èxit, com mereix l'esforç i la il·lusió que hi han esmerçat els seus organitzadors, i que puguem gaudir d'un esdeveniment que atrau molta gent. Aquesta és una nova oportunitat de reivindicació per al patinatge artístic i una jornada única per veure el nivell de competició dels nostres joves així com el nivell tècnic d'esportistes internacionals, que enguany vénen d'arreu del país i d'Espanya, de l'Argentina, d'Itàlia i de França.

Aprofito aquestes ratlles per agrair l'esforç organitzatiu del Club Patinatge Artístic Girona, i per donar una sincera benvinguda als participants i als assistents, als quals desitjo una bona competició i que tots plegats gaudeixin de la ciutat i d'un gran espectacle.

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona