25/10/13

Pròleg revista El Roure

El proper any 2014 es presenta davant nostre ple de reptes que, com a ciutat i com a país, haurem de procurar fer front pel bé de tota la ciutadania. D'una banda, Catalunya està a les portes d'un procés històric com la consulta sobre el Dret a Decidir; una fita que, des de les principals ciutats del territori, i per part de tota la ciutadania, hem de contribuir a fer-la possible. D'altra banda, Girona té al davant un bon nombre de reptes plantejats als que cal donar solució, i de projectes per començar així que la situació general millori i les circumstàncies ens ho permetin.

Les obres del TAV van a bon ritme, ja hem recuperat, per exemple, el carrer Gironella, però continuem tenint el parc central a mig fer i pendent del projecte definitiu. Continuarem treballant per recuperar el més ràpid possible la normalitat en aquest sector de la ciutat i estarem al costat dels veïns en les seves legítimes reclamacions. D'altra banda, promocionarem el comerç i la vida al barri de Sant Narcís, que ha patit com cap altre aquestes llargues obres.

Girona és una ciutat atractiva internacionalment, però l'èxit assolit en aquests últims mesos ens obliga a ser més exigents i continuar apostant pel turisme, la cultura, la gastronomia, l'educació d'alt nivell a través de la Universitat de Girona i l'explotació del talent instal·lat al Parc Científic i Tecnològic.

El conjunt de la ciutat millora dia a dia, però hem de persistir en els treballs per solucionar dèficits històrics, dignificar els barris i crear espais per aconseguir un millor nivell de vida i una major convivència social. Continuarem desenvolupant una política de proximitat, plantejant els projectes cercant el consens de la ciutadania i incentivant la plena participació d'aquesta a traves de les taules i consells municipals, les audiències públiques o les intervencions als plens municipals per part de les entitats que així ho sol·licitin, llarga reivindicació que hem fet possible a l'inici d'aquest mandat. Aquests factors ens han de permetre fer un salt qualitatiu en el nivell de vida i democràcia de la ciutat.

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona