24/10/13

Pròleg Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya

Em fa una il·lusió especial poder dedicar unes línies per parlar d'aquest projecte que avui veu la llum. Girona és una ciutat que s'està esforçant per esdevenir un referent de la cultura a nivell nacional i internacional, i són projectes com la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, un projecte amb segell íntegrament gironí, el que està fent possible assolir aquesta fita.

Fa uns mesos varem endegar el projecte de la Jove Orquestra de l'Auditori de Girona per poder donar cabuda i formació als joves talents de la nostra ciutat, i és indubtable els esforços que des del consistori estem fent per promocionar la música, per exemple, amb la creació de nous festivals. És una aposta pel futur dels joves gironins i pel futur de la ciutat i, a la vegada, una aposta per fer de la cultura un pol d'atracció econòmica que revertirà en benefici de tots.

Les passades Fires de Sant Narcís varem tenir com a pregoner la Cobla La Principal de la Bisbal, un acte de reconeixement als seus 125 anys de trajectòria musical. És doncs un plaer veure com una cobla consolidada i de prestigi obre les seves portes a un projecte que sense cap mena de dubte aportarà entusiasme i aire fresc. Aquest projecte però, no seria possible sense l'empenta, l'esforç i el compromís de l'empresa gironina Metalquimia, a qui agraeixo el seu compromís amb la ciutat i amb la cultura.

Desitjo grans èxits a aquesta nova formació, i convido a tots els gironins i gironines que l'adoptin com a pròpia i la gaudeixin a cada nou concert.

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona