30/07/13

El Claustre: 30 anys de producció cultural

Girona ha gaudit sempre de la sensació de ser una ciutat rica pel seu patrimoni i per la seva tradició cultural. En els últims dos anys, aquesta sensació s'ha convertit en una realitat palpable dins i fora de les nostres fronteres i l'hem posat com a eix transversal per sacsejar l'oferta i l'atractiu turístic de la ciutat.

La cultura continua sent un valor en augment, sobretot la creativitat amb segell autòcton. La societat està patint canvis considerables i el món de la cultura no n'és una excepció: la gent vol propostes innovadores, té ànsies de consumir propostes culturals que reflecteixin els moments convulsos que estem vivint però també que ofereixin noves vies per explotar en el futur.

A Girona hem recollit aquest repte i hem treballat molt dur per reinventar-nos, per oferir productes nous per a un públic fins ara desconegut a la ciutat, més obert, amb projectes que els espectadors valoren i saben que no trobaran enlloc més. I és precisament en aquest fet, que s'ha demostrat reeixit, on rau també una aposta per fer de la cultura un factor estratègic per sortir el més ràpid possible de la crisi i posicionar la ciutat com a "milla d'or cultural" del país. Ens estem esforçant per situar Girona com a capital cultural del sud d'Europa. Hi ha terreny per córrer encara, però la capacitat creativa d'altíssima qualitat ens dóna esperança per al futur.

La galeria d'art El Claustre és un exemple idoni d'aquest model que volem. La vostra voluntat de propagar la cultura, l'ambició d'ampliar l'oferta malgrat la crisi amb una producció editorial envejable i un activitat cultural de primer nivell, són mostres fefaents que anem pel bon camí. Vosaltres feu, amb la vostra activitat i implicació, una aportació valuosíssima al teixit cultural i social de Girona, i la ciutat us n'està agraïda. Des d'aquí, permeteu-me en nom propi i de la ciutat, felicitar-vos per aquests 30 anys de feina incansable i desitjar-vos els millors èxit per al futur.


Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona