21/02/13

Una cita amb l'esport: Volta Ciclista a Catalunya [2013]

El proper 19 de març, Girona acollirà la sortida de la segona etapa de la 93a Volta Ciclista a Catalunya. La ciutat no ha volgut faltar, un any més, a la cita amb la Volta i durant aquest dia es vestirà de gal·la per viure intensament una prova plena d'emoció que recorrerà les seves principals vies i carrers.
Ens enorgulleix com a ciutat enfortir els lligams amb el que és ja una tradició i una festivitat de gran renom a dins i fora de les nostres fronteres. La Volta no és només una prova ciclista, és un referent en el món esportiu, una competició amb un llegat històric imponent i amb una varietat d'escenaris que l'han convertit en una de les proves més atractives del calendari ciclista internacional.
El lligam de Girona amb la Volta bé de lluny, quan l'històric ciclista Marià Cañardo va guanyar a Girona la etapa disputada el 1929. Des de llavors, han estat molt els esdeveniments vinculats al ciclisme que ha viscut la nostra ciutat, i és del tot normal veure-hi circular pels seus carrers i entorns a ciclistes, afeccionats i professionals que han escollit la nostra ciutat com a base per a la pràctica d'aquest esport i, fins i tot, alguns dels seus equips d'elit hi han fixat la seva residència durant la temporada de competicions.
Història, esport, tradició, qualitat de vida i turisme actiu són les claus d'un èxit inqüestionable de la ciutat, i que volem enfortir. Per això, des del consistori ens hem volgut involucrar d'una forma activa amb la Volta, i farem el que estigui al nostre abast per tal que aquesta diada sigui una jornada memorable.

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona