24/04/12

Salutació de la Festa Major del barri de Sant Narcís [2012]

L'Associació de Veïns de Sant Narcís m'ha convidat a adreçar-me a tots els veïns i veïnes del barri amb motiu de la Festa Major. Ho faig amb molta il·lusió, i agraeixo aquesta oportunitat, perquè l'any passat no vaig ser-hi a temps: quan vaig prendre possessió del càrrec, la Festa Major ja havia passat de llarg i em va saber greu no haver tingut ocasió d'expressar-vos amb puntualitat el meu compromís amb el barri, amb els anhels de totes les persones que hi viviu, i els meus bons desitjos per a aquests dies de convivència festiva.

Malgrat que ens toca de viure un temps i unes circumstàncies que són francament preocupants i difícils d'afrontar, reivindico al vostre costat l'esperit de la Festa Major. No hem de renunciar a les estones de distensió individual i col·lectiva que ens proporciona ni a l'oportunitat de gaudir de la companyia de familiars i veïns, i de relligar relacions socials que les cabòries del dia a dia afebleixen. És una tradició que ve de lluny, que ens enorgulleix i que reforça la identificació que sentim amb aquest sector de la ciutat en el qual transcorre la nostra vida.

Una quotidianitat que no ha estat fàcil per a Sant Narcís des que les obres del traçat del tren d'alta velocitat varen començar a incidir-hi, i varen provocar un enrenou històric en el barri que encara dura. La manera com s'ha suportat la duresa de l'impacte de la primera fase ha estat una demostració de civilitat col·lectiva que, des d'aquestes pàgines, vull agrair molt sincerament. Perquè l'envergadura de l'obra és de tals dimensions que, malgrat les mesures que hi hem aplicat per corregir els efectes negatius de la seva execució i la supervisió atenta que n'hem fet aquests darrers mesos, les molèsties ocasionades han estat considerables. Som més a prop del final de l'obra, però queden qüestions importants per resoldre en les properes setmanes.

Cal que les solucions als vells i als nous problemes del barri siguin el resultat del diàleg permanent i del consens entre les legítimes inquietuds dels veïns i les actuacions que li correspon fer a l'Ajuntament. Des de les intervencions més detallistes fins a les grans obres, és necessari que la participació i la implicació de tots desemboquin en propostes conjuntes, i que entre tots construïm el barri i la ciutat que volem. Per això la celebració del procés participatiu mitjançant el taller de propostes per definir la nova fesomia i els nous usos del Parc Central i de la plaça d'Europa.

Per acabar vull dedicar unes paraules de reconeixement a la Junta de l'Associació de Veïns de Sant Narcís que, des de fa 10 anys, dóna vitalitat al barri i dedica tant d'esforç a millorar-ne la qualitat de vida. I també té cura de l'organització de la Festa Major, a la qual us convido a participar, i així mateix us convido a recordar amb orgull que el Grup de Sant Narcís de Girona, aquell grup inicial de més de 500 habitatges i la seva estructura urbanística que donaren nom i caràcter a aquest barri tan essencial de Girona, compleix 60 anys.

Amb aquest doble motiu us felicito a tots i us desitjo una molt bona Festa Major!

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona