09/03/15

Pròleg Setmana de la Moda de Girona 2015

Posar Girona de moda. Aquesta va ser la nostra màxima quan vàrem començar aquesta legislatura, una declaració d'intencions que resumia totes les accions que volíem portar a terme per revitalitzar Girona i convertir-la en l'estrella del país, en un referent cultural i turístic. Aquest mes de març fem un pas més amb la celebració de la 1a Setmana de la Moda de Girona, una iniciativa privada que ha estat capaç d'aglutinar el bo i millor de la nostra ciutat per oferir durant aquests dies un espectacle sense precedents.

Aquesta Setmana de la Moda ens ha de servir per situar Girona com a ciutat referent en la passarel·la de Catalunya, i per consolidar la posició que tant ens ha costat guanyar els últims quatre anys. Des de l'Ajuntament ens interessa apostar per noves iniciatives que, com aquesta, aconsegueixen agrupar interessos en pro d'una acció col·lectiva de ciutat, que aposta pel disseny i la creativitat transcendint la indústria tradicional. Com a eix vertebrador d'aquest sector, la Setmana de la Moda serà important no només per la part lúdica i d'oci que tindrà, sinó també pel que suposa de promoció econòmica, creació d'ocupació i promoció del territori.

Creiem fermament en l'aposta pel nou talent, en l'associacionisme i en la capacitat d'obrir-nos camí en àmbits on fins ara no érem presents. AGIMOD no només ha aconseguit tot això, ens ha situat dins del 080 de Barcelona, referent mundial de la moda, i ha aconseguit emocionar i implicar pràcticament diferents sectors de la ciutat per acabar creant, no una passarel·la de moda, sinó una setmana de sensacions que facin viure una experiència única a tothom que hi participi.

És per tot això que vull fer arribar el meu sincer agraïment als promotors d'aquesta Setmana de la Moda, i els felicito per la iniciativa, a la qual auguro un gran èxit que, de ben segur, marcarà un punt d'inflexió en la innovació tèxtil del país. Recomano a tothom, gironins i forans, participar de totes les activitats que s'han organitzat i ensenyar al món l'immens talent de la nostra ciutat.


Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona