09/03/15

Pròleg Fòrum Industrial 2015

Un any més els estudiants de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona organitzeu el Fòrum Industrial, un espai de trobada i cruïlla dels interessos entre les empreses i les expectatives dels que ja tenen els ulls posats en el mercat laboral. Al llarg d'onze edicions, el Fòrum s'ha convertit en un referent a les nostres comarques i també al país; és l'exemple de l'empenta dels més joves per fer-se un forat en el món laboral, d'autoorganitzar-se i anar construint amb els anys un espai de confluència que beneficia totes les parts que hi participen.

Les darreres dades econòmiques i les xifres d'atur marquen una tendència que ens permet començar a albirar un panorama socioeconòmic millor que els set anys precedents. Amb totes les precaucions, perquè la crisi no s'ha superat ni de bon tros, i amb tots els condicionants, perquè encara tenim massa contractació precària, es va aconseguint trencar la tendència negativa en la qual estàvem immersos. I si ho estem fent és gràcies, en gran part, al nou talent que surt de les nostres universitats i de la formació professional, joves amb una bona preparació, amb ganes, energia, ambició i imaginació per obrir-se camí en el seu trajecte professional.

Des d'aquí permeteu-me que feliciti novament els organitzadors i tots els que hi col·laboren, perquè oferiu molt més que un fòrum o un espai de trobada: és el punt de confluència de les oportunitats. Moltes gràcies per la feina feta, i per molts anys més!

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona