31/03/15

Pròleg Strenes 2015: L'experiència d'strenar-se a #Girona

Sorprendre l'espectador no és senzill. Com tampoc ho és esdevenir el centre de totes les mirades. Encara menys si vols presentar les novetats discogràfiques dels millors artistes del país. Però el Festival Strenes, que aquest 2015 tot just compleix tres anys, ho ha assolit amb escreix. I ho ha aconseguit amb triple fita: que els artistes programin el seu any pensant en l'Strenes com a punt de partida; que la gent d'arreu del país subratlli amb tots els colors possibles les dates del festival a la seva agenda; i que tot això passi a la ciutat de Girona.

Lluny però de quedar-se satisfets amb això, enguany encara s'ha volgut anar més lluny creant moments únics, com les trobades entre artistes i fans a les cafeteries, i esdeveniments irrepetibles, com el retorn per la porta gran (o més ben dit, pel terrat) de Sopa de Cabra. Aquest neguit constant a crear, imaginar i trencar barreres de tot allò establert és la fórmula màgica d'aquest festival. Enguany no són poques les novetats que s'han preparat, però també són molts els artistes que s'hi podran escoltar. Artistes consagrats que presenten nous treballs, però també novells que es donen a conèixer i, com no podia ser d'altra manera, concerts - homenatge per a grans artistes de l'escena catalana, com és el cas, enguany, d'Elèctrica Dharma.

Convido a tothom a sumar-se a l'experiència de viure un Strenes a Girona, i a fer-ho amb obertura de mires per assaborir unes propostes que van molt més enllà de la presentació de nous treballs o de formats tradicionals. Estic convençut que tots plegats ho gaudirem!


Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona