13/04/15

Pròleg per a 'Girona, Temps de Flors': L'experiència dels sentits

El maig és el gran moment de Girona. Els nostres carrers s'omplen d'una enorme multiculturalitat, guiats tots per un mapa de flors que engalanen els patis i monuments més màgics de la ciutat. Però més enllà dels milers de visitants que vénen cada any per gaudir de Temps de Flors, el festival representa la reafirmació més contundent del que significa ser gironí i el que significa l'estima per aquesta ciutat. Són desenes, centenars, els voluntaris que treballen desinteressadament al llarg de molts mesos per guarnir la ciutat i oferir la millor versió de Girona al món.

Després de 60 anys hom podria pensar que ja està tot fet i que tot el que resta és gestionar els fruits del passat; però res més lluny de la realitat. Temps de Flors és un organisme viu, en constant transformació. Any rere any, també aquest, s'han implementat canvis per millorar l'eficiència, la qualitat i la diversitat. L'esforç que s'hi ha abocat per crear nous espais visitables, noves formes d'expressió i productes culturals d'alt nivell que complementin l'oferta ha estat ingent. El resultat final és el que podem copsar al llarg de dues setmanes; la consecució d'una fita com a societat que involucra tots i cadascun dels agents de la ciutat per construir un dels festivals més rellevants del sud d'Europa.

Però lluny d'acomodar-nos en els bons resultats, enguany hem treballat novament per oferir un producte fresc i innovador que no deixi indiferent ni els fidels visitants que repeteixen anualment, ni aquells que ho experimenten per primera vegada. Aquest esperit de constant insatisfacció és el que ha de guiar el festival els propers 60 anys, i més, per poder-se consolidar com a referent nacional i internacional.

Desitjo una vegada més que tots, gironins i visitants, en pugueu gaudir i deixar-vos emportar per l'essència més pura de la Girona del segle XXI i que torneu a casa amb l'emoció del qui ha viscut una experiència irrepetible. Benvinguts, doncs, a casa vostra!

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona