29/06/15

Temporada Alta: El referent nacional de Catalunya

Temporada Alta no és un festival més. És el Festival, en majúscules. I ha assolit aquesta categoria gràcies a la confluència de diferents actors que varen creure que feia falta un festival que anés més enllà de la clàssica programació, que fos capaç de portar a Girona estrenes absolutes d'arreu de l'Estat i que, fins i tot, anés més enllà, creant produccions pròpies.

Aquest festival és, doncs, una font creativa, un espai que dóna ales als artistes en un marc volgudament trencador, amb un punt de risc que professionals i públic en general saben valorar. Quan hom va a veure un espectacle de Temporada Alta ho fa predisposat a la sorpresa, que els seus ulls siguin testimoni de quelcom fins i tot irreverent, i que la ment es qüestioni fins els més elementals principis de l'art. Aquest joc és el que ha dotat el festival d'un prestigi incalculable.

Marcar tendència, oferir un espai de creació als artistes i esdevenir referent nacional i internacional. Aquests són els pilars d'un èxit que, any rere any, Temporada Alta és capaç de guanyar-se, lluny de viure dels rèdits d'anteriors edicions. Són aquests mateixos principis els que han configurat la nostra política turisticocultural, una aposta per una programació que excel·leixi, capaç d'abraçar tots els gèneres, al llarg de tot l'any, i que ens posicioni com a referent europeu i com a pioners d'un nou model econòmic per a les ciutats. Estic convençut que Temporada Alta ens oferirà novament un espectacle que recordarem al llarg de tot l'any. Que el gaudim!

Carles Puigdemont i Casamajó
Alcalde de Girona