Reconeixement a Ramon Sitjà. © Foto: JOAN CASTRO / ICONNA

Dimecres 23 de desembre de 2015

Reconeixement a Ramon Sitjà

El Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona va acollir ahir la presentació del llibre "Ramon Sitjà, història del bàsquet a Girona"

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va presidir ahir la presentació del llibre "Ramon Sitjà, història del bàsquet a Girona" en un acte que va servir, alhora, per retre-li homenatge.

El llibre, en edició de Josep Guardiola i del mateix Ramon Sitjà, permet seguir al llarg de 229 planes i centenars de fotografies els inicis i l'evolució del bàsquet gironí per tenir una fotografia global del pes d'aquest territori en aquest esport al llarg de vuit dècades. Des dels precursors (el mateix Sitjà, Mateu Pell i el rector de la parròquia de Sant Josep, mossèn Francesc Puig) als 20 anys de Girona a l'ACB amb tot el que va comportar de positiu com a imatge i reclam per als joves i de negatiu pel seu final. Però sempre amb el bàsquet formatiu en primer pla.

Estructurat en 14 capítols -els últims són un recull de participacions d'equips gironins en campionats d'Espanya, de jugadors i jugadores en l'elit i dels màxims responsables del bàsquet gironí- cadascun va encapçalat amb una cita de Ramon Sitjà, a partir de les quals és fàcil captar la filosofia que l'ha inspirat. El llibre estarà a la venda a la llibreria Empúries i a les dependències de la federació gironina.