Presentació del nou portal web del Govern que facilita l'accés als fons europeus. Foto: © Ajuntament de Girona

Divendres 11 de desembre de 2015

Presentació del nou portal web del Govern que facilita l'accés als fons europeus

Amadeu Altafaj, representant permanent del Govern davant la Unió Europea ha sigut l'encarregat de presentar-ho avui a Girona.

Altafaj ha assegurat que l'objectiu és "facilitar a la ciutadania l'accés a la informació sobre quines oportunitats de finançament europeu tenen a l'abast". "Els fons europeus són una eina de creixement per al país i per això des del Govern es vol aconseguir que el màxim d'actors possibles se'n beneficiïn" ha dit Altafaj. El representant permanent ha detallat que el 94% del pressupost de la Unió Europea està destinat a implementar les diferents polítiques comunitàries "a través dels fons estructurals i de cohesió i dels fons competitius".

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que ha clos l'acte, ha assegurat que "aquest nou portal és un vertader diccionari EU-Ciutadania, una eina per entendre i comprendre millor el laberint europeu". També hi ha intervingut el president de la Diputació de Girona, Pere Vila. La presentació ha estat organitzada per la Secretaria d'Afers Exteriors juntament amb la delegació del Govern a Girona, l'Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona i ha comptat amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Girona, la Universitat de Girona i Europe Direct Girona.

Fons i Convocatòries accessibles a la ciutadania segons àmbits temàtics

El nou portal web afersexteriors.gencat.cat/fonsue ofereix informació actualitzada de les convocatòries dels diferents fons, recursos i ajuts que les institucions europees obren regularment i agrupa tota la informació en 10 àmbits temàtics per facilitar-ne l'accés i el seguiment. Les diferents convocatòries que s'actualitzen en el portal es difondran a les xarxes socials, amb l'etiqueta #FonsUECat a través del compte de Twitter de la Delegació del Govern davant la Unió Europea @delgoveu.

Així, qualsevol ciutadà que ho desitgi podrà veure amb només un clic quins fons europeus existeixen i quines convocatòries estan obertes en cadascun dels següents temes: Ciutadania i Drets; Cooperació al Desenvolupament; Cultura i Esport; Emprenedoria, Empresa i Turisme; Ensenyament, Joventut, Formació i Ocupació; Infraestructures, Energia i Transport; Innovació, Recerca i Salut; Justícia i Interior; Medi Ambient, Desenvolupament Rural i Pesca; i TIC.