Font: Ajuntament de Girona (imatge d'arxiu)
Puigdemont veu innecessària la bandera espanyola a Girona

Dijous 5 de setembre de 2013

Puigdemont veu innecessària la bandera espanyola a Girona

L'alcalde recomana als representants de l'Estat que se centrin a pal·liar els efectes de la crisi i l'atur.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), troba innecessari que la bandera espanyola onegi al balcó de l'ajuntament de la ciutat. Puigdemont veu absurd que els consistoris l'hagin d'hissar a instàncies de l'Estat i insta els seus representants a redirigir els esforços. "La prioritat dels càrrecs electes no és la qüestió identitària. En lloc d'enviar cartes, la delegada del govern [espanyol] s'hauria de preocupar de l'atur i la crisi econòmica."

Puigdemont respon així al requeriment que ha fet la Subdelegació del govern de l'Estat a l'Ajuntament de Girona perquè l'edifici consistorial de la ciutat tingui penjada la rojigualda. El 13 de febrer, el registre de l'Ajuntament de Girona va rebre un requeriment del secretari general de la Subdelegació, Francisco del Campo Fernández, en què advertia el consistori gironí que la bandera espanyola no era en el balcó del consistori. Del Campo instava el govern de la capital gironina "restablir el compliment de la llei" en referència a la llei 39/1981, de 28 d'octubre, coneguda com a llei de banderes.

El govern de Girona va informar a l'Estat que dues bretolades impossibilitaven que onegés la bandera espanyola. En la resposta a la Subdelegació, l'Ajuntament va redactar un informe amb dades de la policia en què es detallava que el 2 de setembre de 2012 l'esmentada bandera havia estat "cremada" i que, el 25 d'octubre, havia estat "sostreta".

L'alcalde de Girona, que va rebre ahir al matí el cònsol general d'Alemanya a Barcelona, Bernhard Brasack, assenyala que el seu equip de govern no té ganes d'entrar en batalles de banderes. Com a municipi adscrit a l'Associació de Municipis per la independència (AMI), Puigdemont ha explicat que està en contacte amb altres alcaldes per consensuar posicions similars. A diferència de Girona, una desena d'ajuntaments del Gironès no han rebut cap requeriment de l'Estat demanant la rojigualda.


Font: Jordi Ferrer (El Punt)