Albert Ballesta

Alcalde de Girona (2016)

Visita a l'Estació Espai Jove de Girona. Foto: © Ajuntament de Girona

Dimarts 1 de març de 2016

Visita a l'Estació Espai Jove de Girona

Ballesta, acompanyat per la nova directora general de Joventut, Marta Vilalta i el regidor de Joventut de Girona, han visitat aquest espai municipal

Aquesta tarda l'alcalde de Girona, Albert Ballesta, la nova directora general de Joventut, Marta Vilalta, i el regidor de Joventut, Cristóbal Sánchez, han visitat l'Estació Espai Jove que acull l'Oficina Jove del Gironès. Aquest servei, ubicat a l'equipament municipal, és fruit d'un conveni de col·laboració signat l'any 2008 entre l'Ajuntament de Girona i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

L'Oficina Jove del Gironès està integrada a la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil (XNEJ), formada per 294 Punts d'Informació Juvenil (PIJ) i 38 Oficines Joves (OJ) a tot Catalunya. Aquesta xarxa dóna compliment a la Llei de polítiques de Joventut i al Pla Nacional de Joventut de Catalunya, que estableix la informació i la orientació juvenil com a eix important en matèria d'actuació en polítiques de joventut i com a mitjà per facilitar l'emancipació juvenil.

L'Oficina Jove del Gironès va atendre pràcticament 7.000 consultes l'any 2015, tenint en compte els diversos serveis que ofereix: el servei d'informació juvenil (3.440 consultes), el servei d'orientació en treball i formació (2.558 consultes), el servei de suport a l'orientació als instituts de secundària (276 consultes), el servei d'ajuda a la tramitació de beques (210 consultes) i el servei de mobilitat internacional (458 consultes).