Notícies

Festivals d'estiu a Girona

02/07/15 | Amb l'arribada del bon temps tornen a Girona els festivals de música i art a l'aire lliure, carregats d'ofertes ben variades i per a tots els públics. Milestone, Ludivers, Mapping o Tempo sota les Estrelles són algunes de les propostes que tenen lloc a la ciutat durant els mesos de juny, juliol i agost.

Milstone i Ludivers són els primers festivals de l'estiu. El primer és una mostra interdisciplinària d'art de carrer i pensament. Es desenvolupa durant dues setmanes durant les quals artistes urbans reconeguts internacionalment creen les seves obres en alguna de les façanes o murs de la ciutat. També inclou conferències, tallers i exhibicions dirigides pels mateixos artistes.

Ludivers és un nou festival gironí dedicat a tot allò que forma part del món lúdic, la joguina i el joc. Se celebra del 26 al 29 de juny i enguany és la segona edició. Hi trobareu exhibidors de jocs, botigues, tallers, activitats i espectacles per a tota la família.

Al juliol arriba Undàrius, una mostra de cultura popular i tradicional, principalment dels Països Catalans i Occitània. Del 2 al 5 de juliol es programaran tallers, cursos, concerts, balls i espectacles al voltant de la cultura popular i tradicional d'aquests territoris. Moltes de les mostres de balls es duran a terme a la plaça dels Jurats i seran gratuïtes.

També se suma a la programació estiuenca el Festival de Guitarra de Girona, amb concerts i activitats formatives relacionades amb aquest instrument (del 14 al 26 de juliol). Aquesta edició es fusiona amb el festival Nits de clàssica.

Com és habitual la nit prèvia a sant Jaume, el dia 24 de juliol, comença la setena edició de Tempo sota les Estrelles, un festival que combina música i gastronomia a l'emblemàtica plaça dels Jurats. Seguint la dinàmica d'altres edicions, els concerts de pagament es faran en dies intercalats i els altres dies es programaran concerts gratuïts de petit format o sessions de DJ en el nou espai Village Tempo situat en el bonic passeig Arqueològic.

Mapping, del 30 de juliol al 2 d'agost, és una proposta innovadora i original, que entrellaça el valor arquitectònic i patrimonial amb la creació contemporània mitjançat les arts audiovisuals.

Per últim, arriba el torn de Fitag, el festival de teatre amateur de Girona, amb la participació de 27 companyies de teatre que, els últims dies d'agost (del 25 al 29), ofereix una proposta molt adient tant per a turistes com per als propis gironins. La majoria de companyies són catalanes, però també s'hi podran veure obres de Colòmbia, Mèxic o Txèquia, entre altres països.

[ GIRONA, CIUTAT DE FESTIVALS ]