Notícies

Arxivers de diverses ciutats europees visiten Girona, Temps de Flors

15/05/15 | Aquest mes de maig a Girona ha tingut lloc una nova sessió del programa europeu Leonardo amb la participació d'una vintena de professionals procedents d'Holanda, Hongria i Suècia.

Aquest mes de maig a Girona ha tingut lloc una nova sessió del programa europeu Leonardo da Vinci amb la participació d'una vintena de professionals procedents d'Holanda, Hongria i Suècia.

Leonardo da Vinci és un programa de la Comissió Europea que pretén millorar el coneixement i la formació en la digitalització dels arxius a partir de l'intercanvi i la cooperació entre les diferents institucions que hi participen. Consisteix en visites de treball i tallers que tenen com a objectiu la formació dels professionals dels arxius en la digitalització de documents i altres temes relacionats. Les sessions de treball s'han dut a terme a les dependències de l'Arxiu Municipal de Girona i han comptat amb la participació de més d'una vintena de professionals.

Actualment hi ha 6 ciutats compromeses amb el projecte que representen set nacionalitats distintes: Holanda, Regne Unit, Irlanda, Hongria, Suècia i Catalunya. L'arxiu municipal de Gävle n'assumeix el lideratge. En aquest programa hi participa l'Ajuntament de Girona, juntament amb altres institucions de quatre ciutats europees: Budapest (Hongria), Borâs (Suècia), Gävle (Suècia) i Schiedam (Holanda). Aprofitant la coincidència amb la celebració de Girona, Temps de Flors, l'últim dia de la jornada s'ha ofert als participants una visita guiada pels carrers, patis i monuments de la ciutat.

El programa ha comptat amb la participació de diversos membres del personal del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de l'Ajuntament de Girona (SGDAP) que han tractat la digitalització de les col·leccions fotogràfiques, la gestió dels arxius de les televisions locals, el funcionament del portal Europeana, el projecte Preforma, la substitució de l'arxiu de paper per l'arxiu digital i el projecte europeu InterPARES.

[ INFORMACIÓ ADICIONAL ]