Notícies

Girona i Perpinyà aposten conjuntament pel turisme accessible

29/03/15 | Les dues ciutats participen en el projecte transfronterer Natur'acc, que té com a objectiu la creació d'una oferta turística accessible i de natura, finançat amb fons FEDER de la Unió Europea.

A Girona es preveu la creació d'un itinerari circular de natura accessible per a persones amb mobilitat reduïda, aproximadament d'1 km, al sector del Pavelló Municipal Girona-Fontajau, que connectarà amb els espais natural de les Hortes de Santa Eugènia i la Devesa. Paral·lelament, el Consorci de les Vies Verdes actuarà en diferents punts de la ruta del Carrilet, en el tram comprès entre Bescanó i Quart, per tal de millorar-ne l'accessibilitat en general.

D'altra banda, a Perpinyà s'està realitzant també un itinerari de natura accessible a la riba del riu Bassa.

Les propostes d'actuació tant a Girona com a Perpinyà s'han centrat a l'entorn dels rius, uns elements clau del paisatge natural i humà de les dues ciutats, amb l'objectiu de valorar i recuperar aquests espais i posar-los a disposició dels turistes i de la població en general.

A més de la creació d'itineraris, també es portaran a terme iniciatives complementàries destinades a millorar l'experiència turística de les persones amb discapacitat que visiten Girona i Perpinyà. En el cas de Girona es crearà material d'interpretació adaptat per a discapacitats visuals i auditius (audioguies i videoguies de llengua de signes), que contribuirà a enriquir la visita d'aquestes persones aportant-los informació sobre els valors naturals i patrimonials de l'entorn dels itineraris creats.

Girona aposta per la diversificació turística en un sector amb un elevat potencial de creixement. Es tracta d'un projecte amb forta incidència en el turisme en general, el turisme accessible i el patrimoni natural. Significarà un salt important per a les persones amb discapacitat perquè a pocs quilòmetres de distància, Girona i Perpinyà, oferiran una oferta especialitzada.

[ POCTEFA ]