Notícies

La quarta edició del Girona10 es consolida com el gran esdeveniment d'hivern de la ciutat

29/01/15 | La quarta edició del Girona10 (que va tenir lloc del 23 al 25 de gener) s'ha convertit en el gran esdeveniment d'hivern de la ciutat i ha obtingut uns molt bons resultats tant pel que fa a ocupació hotelera com a participació en les diverses activitats programades.

Els establiments hotelers van arribar a més del 75 % d'ocupació el divendres i al 90 % el dissabte, i es calcula que els restaurants van servir més de 24.000 menús.

Enguany cal ressaltar la bona resposta que han tingut les activitats paral·leles que s'han organitzat al voltant de l'esdeveniment i que han servit per donar a conèixer diferents propostes que tenen lloc a la ciutat durant l'any. L'augment de visitants dels museus municipals i dels monuments de la ciutat en un 22 % respecte de l'any passat, o l'increment de la venda d'entrades a 10 euros per a espectacles de la programació gener-juny de l'Auditori i del Teatre Municipal (328 entrades venudes aquest any i 161 l'any passat) són només alguns dels indicadors positius..

L'Oficina de Turisme de la Rambla ha atès prop d'un 13'5 % més de consultes respecte del cap de setmana del Girona10 de l'any passat. A més, el cap de setmana anterior, els dies 17 i 18 de gener, s'han atès un 61 % més de consultes. D'aquestes consultes, un 76'78 % procedien de ciutadans de l'Estat espanyol, dels quals un 89 % eren de Catalunya. D'aquests, un 45 % procedien de la demarcació de Barcelona i un 52% de les comarques de Girona. Sobre aquest fet, la regidora de Turisme i Comerç de Girona ha subratllat que el Girona10 "s'està convertint en la festa d'hivern per als gironins" i ha remarcat la bona resposta a aquest esdeveniment "del sector privat, de la ciutadania i del turisme".

Cal remarcar també la bona acollida de la visita nocturna a la catedral, que ha assolit el 100 % d'ocupació de les places que s'oferien amb un total de 303 persones en dues nits, o l'augment del 75 % de visitants als Banys Àrabs, punt en el qual es podia veure aquests dies una mostra de Girona, Temps de Flors, realitzada per l'Associació Amics de les Flors de Girona.

[ Girona 10 ]