Notícies

2018, l'Any del Xuixo

28/11/18 | Aquest 2018 el xuixo celebra el seu centenari. És per això que l’Ajuntament ha impulsat, al llarg d’aquest any i fins al setembre del que ve, un seguit d’iniciatives per difondre’n el coneixement.

Entre aquestes iniciatives en destaquen dues que es van incloure dins del programa del Fòrum Gastronòmic de Girona: la primera edició del concurs El Millor Xuixo del Món (18 de novembre), adreçat a flequers i pastissers, i el XuixCooking (19 de novembre), el showcooking de xuixos dirigit pel pastisser Abraham Balaguer i el cuiner Xavier Sagristà.

El xuixo és un dolç típic de Girona de forma cilíndrica, fregit i farcit de crema. Tot indica que va néixer el 1918 a la pastisseria Puig, situada antigament al carrer de la Cort Reial, on el passat 23 d’octubre es va instal·lar una placa commemorativa per donar el tret de sortida a l’any més dolç de la ciutat.