Array ( [FILENOM] => f/o/Foto_Concepcio_Veray_08-09-17_59b8cc8730929.jpg [FILEMIDA] => 0,05 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) Veray a Madrenas: "Rectifiqui i no situï Girona al marge de la democràcia donant suport a un referèndum il·legal que sap que no es farà”" | Portal de transparència | Ajuntament de Girona
Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

Veray a Madrenas: "Rectifiqui i no situï Girona al marge de la democràcia donant suport a un referèndum il·legal que sap que no es farà”"

La portaveu del grup municipal del PPC recorda a l’equip de Govern que “la Llei del Referèndum i la convocatòria del mateix ja han estat suspeses pel TC” i reclama als seus membres que “no siguin còmplices de les il·legalitats que cometi el Govern” i, per tant, “que no posin a la seva disposició els equipaments municipals que s’utilitzen com a col·legis electorals en unes eleccions democràtiques”.

divendres 8 de setembre de 2017


La portaveu del grup municipal del Partit Popular Català a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha exigit avui a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que “rectifiqui i no situï Girona al marge de la democràcia donant suport a un referèndum il·legal que sap que no es farà”. Veray ha fet aquestes declaracions després que l’alcaldessa signés ahir dijous un decret per mostrar el suport de l’Ajuntament de Girona al referèndum il·legal.

En roda de premsa i en relació a la carta enviada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, a tots els ajuntaments catalans, la portaveu del grup municipal del PPC ha recordat a l’equip de Govern que “la Llei del Referèndum i la convocatòria del mateix ja han estat suspeses pel Tribunal Constitucional”, i ha reclamat als seus membres que “no siguin còmplices de les il•legalitats que cometi el Govern” i, per tant, “que no posin a la seva disposició els equipaments municipals que s’utilitzen com a col·legis electorals en unes eleccions democràtiques”.

D’altra banda, Concepció Veray ha denunciat “la crida a la desobediència que ha fet l’alcaldessa de Girona en nom de tota la ciutat en un vídeo penjat a les seves xarxes socials”. “Això és irresponsable, lamentable i del tot injustificable, i més quan l’alcaldessa mai ha fet una crida a la participació en unes eleccions democràtiques” ha afegit assenyalant que “la crida a la participació l’hauria de fer en les eleccions que es convoquen de manera legal i que donen garanties, i no quan es tracta de fer una crida a la desobediència, un fet que pot tenir conseqüències judicials perquè pot estar cometent un delicte”, ha destacat.

Així mateix, Concepció Veray ha posat de manifest que “Girona és una ciutat plural i diversa, i l’alcaldessa ha de ser-ho de tots, no només d’una part”. “Per aquesta raó li demano que actuï i es comporti com a tal, i no sigui còmplice del procés independentista que d’una banda, vol separar-nos de la resta d’Espanya, cosa que no aconseguiran, i que per altra banda, ja ha trencat la convivència a Catalunya”.

Tanmateix i fent referència a la preocupació que tenen molts dels funcionaris de l’Ajuntament de Girona, Veray ha volgut adreçar-los un missatge de tranquil·litat perquè “ningú els pot obligar a fer res il·legal”.

Finalment, Concepció Veray ha assegurat que “l’Estat de Dret funciona i la democràcia continuarà responent amb fermesa, amb serenitat i amb dignitat a totes les accions il·legals dels que volen separar Catalunya de la resta d’Espanya”, ha conclòs.