Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

ERC-MES denunciarà l'operació Catalunya al Ple de Girona

ERC-MES denunciarà l'operació Catalunya al Ple de Girona.

dilluns 4 de setembre de 2017

El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona presentarà una moció al Ple de setembre per denunciar l’anomenada “operació Catalunya”. La portaveu del grup, Maria Mercè Roca, ha exposat que “estem al davant d’una maniobra planificada i executada per determinades estructures de l’Estat a través de pràctiques al·legals i il·legals, amb la voluntat manifesta de destruir el procés independentista”. En aquest sentit, la coalició proposarà que el Ple doni suport a les conclusions aprovades per la Comissió d’Investigació del Parlament sobre el tema, i demanarà la dimissió dels “autors polítics de la conspiració”, és a dir, del President Rajoy i de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.

ERC-MES també posa el focus en “la darrera acció de l’operació Catalunya”, que identifiquen amb “la filtració als mitjans de comunicació d’una suposada nota de la CIA que alertava del risc d’un atemptat a Barcelona”. Per la coalició, aquestes informacions “estan fabricades per embrutar la reputació dels mossos d’esquadra i s’emmarquen en la campanya de guerra bruta de l’Estat contra el procés”. Roca ha recordat que “el propi Julian Assange, de Wikileaks, poc sospitós de participar del procés independentista, ha demanat la dimissió del director del diari que va publicar aquestes informacions i ha opinat que tot plegat és una maniobra política de l’Estat”.

Per últim, la coalició ha proposat un darrer punt d’acord en la línia de “donar suport a aquelles manifestacions de la societat civil que defensin un nou país lliure de corrupció d’Estat”. En aquest sentit, Maria Mercè Roca ha expressat que “volem una nova República per fer les coses diferents a com s’han fet tradicionalment al Regne d’Espanya”. Per aquestes raons, la portaveu d’ERC-MES ha animat a tots els gironins i les gironines a anar a votar el proper 1 d’octubre, i a “donar suport a un procés de canvi per construir un país millor”.