Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

El grup municipal de CIU registra una bateria de noms per al nomenclàtor de la ciutat

divendres 28 de juliol de 2017

El grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Girona ha entrat una bateria de noms perquè es tinguin en compte pel nomenclàtor de la ciutat. El grup del govern ha registrat un total de nou noms de persones que van tenir una rellevància especial per a la ciutat de Girona, i són els següents:

- La catedràtica i llatinista Dolors Condom i Gratacòs, primera professora de llatí dels primers estudis preuniversitaris gironins, va ser també professora de l’Institut Vicens Vives.
- La periodista, escriptora, gestora cultural i política Natàlia Molero i Lloret. Va ser directora de la Casa de Cultura, de la Filmoteca de Catalunya, regidora a l’Ajuntament de Girona i delegada de Cultura de la Generalitat.
- Els exregidors del consistori Joan Bosch i Molinet i Manel Nonó i Vidal, aquest últim també va ser primer president del Consell Comarcal del Gironès.
- La mestra Margarita Diaz Gimbernat, qui va ocupar la primera plaça de mestra a l’escola de Germans Sàbat, on s’hi va jubilar.
- Les germanes Pepita i Elisa Úriz Pi, destacadades mestres i pedagogues originàries de Tafalla (Navarra) que van viure i exercir a la ciutat de Girona durant la primera meitat del segle XX. Defensores dels drets de les dones i dels infants i que van lluitar per una educació igualitària entre homes i dones.
- L’empresari i exdelegat de Cultura Joan Saqués i Roca, ferm defensor i recuperador del patrimoni cultural gironí, tant des del vessant dels equipaments com de l’arquitectònic.
- Ricard Masó i Llunes, cartògraf, aparellador, polític i activista cultural català, va ser un dels impulsors del Premi Prudenci Bertrana.

A més de totes aquestes personalitats, també s’ha demanat que es tingui en compte per al nomenclàtor el Llibre del Sindicat Remença, document manuscrit en llatí escrit entre el 1448 i 1449 que conté les actes de les reunions per triar els síndics o representants dels remences de diverses diócesis catalanes i que és un precedent de l’abolició de la servitud.