Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

ERC-MES proposa que Vivendes de Girona torni a fer promocions d'habitatge de lloguer

El regidor Terés ha fet la proposta a la Junta General de l’entitat. La coalició defensa més transparència en empreses i organismes públics.

dimarts 20 de juny de 2017

Avui a les 14h del migdia s’ha celebrat una Junta General ordinària de la societat “Vivendes de Girona”, participada íntegrament per l’Ajuntament i en la qual hi assisteixen tots els grups municipals. Tot i que el motiu de la reunió era l’aprovació dels comptes anuals, Martí Terés (ERC-MES) ha aprofitat per proposar que “Vivendes de Girona torni a fer promocions d’habitatge en règim de lloguer”.

En un context d’augment dels preus del lloguer i de manca d’oferta de pisos, Terés ha defensat que la construcció progressiva d’un parc públic de lloguer “contribuiria a augmentar l’oferta de pisos, i per tant, pressionaria els preus a la baixa”. Segons ha explicat el regidor, però, aquestes actuacions “shaurien d’emmarcar en un paquet de mesures més ampli per garantir el dret a l’habitatge”. En aquest sentit, ha recordat que Girona encara està pendent de l’aprovació del Pla Local d’Habitatge, que és “l’eina que permet planificar les polítiques d’habitatge a la ciutat, i que porta molts mesos de retard”. La coalició ha recordat que va presentar una moció al Ple el març passat sobre el tema, però l’equip de govern va votar-hi en contra.

En relació a Vivendes de Girona, Terés ha recordat que CiU la va descapitalitzar durant el mandat passat, i a dia d’avui està inactiva. “Girona ha perdut un instrument de gestió pública útil per fer política d’habitatge”, ha declarat. El regidor ha exposat que la missió de la societat és “promoure actuacions d’interès públic en matèria d’habitatge, com ara la construcció d’habitatge social”, i ha declarat que “amb les necessitats que té la ciutat en aquest tema, seria positiu muscular de nou l’entitat”. Martí Terés ha explicat que la societat podria ser útil en molts aspectes, i ha citat el cas del Pla Social de les Pedreres. “Si s’han de construir noves cases, Vivendes seria l’eina més adequada per dur a terme les actuacions que es requereixen”. A dia d’avui, en canvi, “el govern encara no ens ha explicat com ho pensen fer”.

Més transparència
ERC-MES ha defensat que molts dels organismes i empreses públiques “gestionen una part important del diner públic, però en canvi no estan prou fiscalitzades”. Terés ha explicat que “els regidors i regidores representem a la ciutadania també en aquestes entitats”, però en contraposició a altres aspectes de la política municipal “el que passa en reunions com la d’avui no transcendeix a l’opinió pública”. El regidor ha defensat, en aquest sentit, que s’estableixin “més mecanismes de rendiment de comptes i control polític i ciutadà en totes aquelles entitats participades per l’Ajuntament”.