Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

Madrenas demana al conseller Comín que es defineixi ja i comenci a elaborar el projecte del nou Trueta

dijous 20 d'abril de 2017

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha demanat avui al conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, que prengui ja una decisió sobre la ubicació del nou hospital Trueta i que es comenci a redactar el projecte. “Estem parlant d’un tema de ciutat, Girona no pot esperar més el nou hospital, ni els professionals ni els usuaris de la sanitat podem tenir més paciència”, ha afirmat l’alcaldessa.

Madrenas ha assegurat que els últims terrenys que l’Ajuntament ha posat a disposició de Salut, a Domeny, a tocar de l’autopista, són la millor opció per al nou hospital de referència de la demarcació. Aquestes afirmacions venen motivades també per les conclusions extretes en les reunions que ha mantingut les darreres setmanes l’alcaldessa amb col•lectius de professionals i usuaris. “Els anteriors terrenys que es van proposar no eren els adequats, per això algunes reticències inicials per part d’alguns professionals, però aquests nous terrenys són perfectes”, ha assegurat.

L’alcaldessa ha remarcat que els terrenys que s’ofereixen ara estan desenvolupats urbanísticament, motiu pel qual si Salut vol, “el Trueta pot arribar aviat”. En aquest sentit, Marta Madrenas ha transmès la idea generalitzada que hi ha entre professionals i usuaris que el nou hospital no sigui tan llarg i en una única planta com el Santa Caterina, “que s’ha demostrat que és absolutament ineficient i ineficaç”.

“Ningú no entendria que Girona fos l'única capital sense hospital de referència, és inconcebible”, ha afegit l’alcaldessa, que ha finalitzat la seva compareixença demanant unitat d’acció a tots els grups municipals, perquè del que es tracta és “d’un tema de ciutat que afecta a molta i molta gent, i el conseller Comín ha de prendre una decisió ja i començar a treballar en el projecte per poder tenir el nou Trueta al nord de Girona el més aviat possible”.