Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

Reunió amb els responsables d'Adif a Madrid

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor delegat del projecte ferroviari, Carles Ribas, s'han reunit avui a Madrid amb el president d'Adif, Juan Bravo, directors generals i tècnics de l'empresa, per tal de resoldre d'una vegada per totes les obres derivades de l'arribada del TAV a Girona.

dimarts 21 de març de 2017

Fa pocs minuts ha acabat la reunió entre representants de l’Ajuntament de Girona i Adif, a Madrid. Per part de l’Ajuntament hi ha assistit l’alcaldessa Marta Madrenas, el regidor de Projecte Ferroviari Carles Ribas, i tècnics municipals. Per part d’Adif hi ha assistit el president Juan Bravo, amb directors generals i tècnics de l’empresa.

En primer, cal destacar la receptivitat amb què s’ha desenvolupat la reunió. Des de l’Ajuntament s’ha mostrat la indignació amb l’acusació per part d’Adif i de l’Estat que era el consistori el responsable de reclamar les modificacions del projecte que podien aturar les obres. Adif ha reconegut que els canvis que demanava l’Ajuntament eren deguts a “deficiències i insuficiències” del pojecte redactat per part d’Adif.

En aquest sentit, Adif s’ha compromès a treballar des de demà mateix en el redactat de la modificació del projecte de la llosa en col·laboració amb els tècnics municipals. A més, també s’ha compromès a presentar divendres tres cronogrames amb el calendari dels treballs dels tres projectes pendents: llosa, sortides d’emergències i integració amb la xarxa RESCAT.

Respecte les obres de la llosa, han assegurat que no s’aturaran en la seva zona nord. Sí que ho faran en la zona sud, des del finger cap a plaça Europa. Però s’han compromès a demanar al Ministeri de Foment a no esperar a tenir el projecte modificat redactat i aprovat definitivament per reprendre-les, amb l’objectiu de poder treballar simultàniament a mesura que es fan els canvis al projecte. A més, l’enderroc del finger s’avançarà de manera que no s’hagi d’esperar a la finalització de la nova marquesina. L’objectiu és tenir totes les obres executades abans d’acabar l’any.

Pel què fa a les sortides d’emergència, el compromís d’Adif és començar les obres pendents d’aquest projecte en el termini d’un mes i mig. També pel què fa a la seguretat, abans d’acabar l’any s’haurà d’haver integrat el sistema de telecomunicacions dels túnels del TAVdins la xarxa RESCAT de la Generalitat.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Girona ha aprovat definitivament el projecte de marquesina que haurà d’unir l’estació del tren convencional amb la del tren d’alta velocitat.