Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

El govern de Madrenas destina 2M¤ a comprar habitatge públic per a joves que es vulguin emancipar

dimarts 13 de novembre de 2018

El govern municipal va anunciar ahir una inversión de 2M€ en l’adquisició d’habitatge públic que es destinara a ajudar els joves de la ciutat que es vulguin emancipar.

“El que presentem avui és un pas endavant important en l’accés universal a l’habitatge a la nostra ciutat. Entenem el repte de l’habitatge com un dels principals reptes del país i ara tenim una oportunitat financera per començar a fer-hi front”, ha subratllat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, qui ha afegit també que es tracta d’una “actuació prèvia” als resultats del Pacte Local d’Habitatge.

“Els requisits per accedir a aquests pisos es definiran més endavant però són habitatges que aniran enfocats a joves de la ciutat que treballin i que, acollint-se a aquesta mesura, tindran facilitats per emancipar-se”, ha assenyalat. Es planteja que el termini màxim dels lloguers pugui ser de tres anys per poder donar oportunitats a tots els joves del municipi.

Els requisits principals que estableix el consistori per a la compra dels pisos és que siguin a la ciutat, que tinguin una superfície construïda mínima de 40 metres quadrats, que costin com a màxim 95.000 euros i que es puguin escripturar abans del 21 de desembre d’aquest any.

Es calcula que amb la inversió prevista es puguin comprar un mínim de vint-i-tres pisos per destinar-los al lloguer per a joves que s’emancipin. A més, el consistori està ultimant la compra també de nou pisos més per ampliar la borsa d’habitatge social de l’Oficina Municipal d’Habitatge. Concretament, es tracta d’un edifici de sis habitatges al carrer de Narcís Monturiol, dos habitatges a Sant Narcís i un a Santa Eugènia.