Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

El PSC de Girona demana que es faci marxa enrere també en la llicència atorgada per un nou tanatori a Sant Narcís

El govern de CiU a Girona vol atorgar una llicència a una empresa privada per fer un nou tanatori al polígon Mas Xirgu al barri de Sant Narcís que no compleix amb els mínims requisits.

dimarts 25 de setembre de 2018

El grup municipal del PSC a Girona denuncia que el govern de CiU a Girona vol atorgar una llicència a una empresa privada per construir un nou tanatori al barri de Sant Narcís, que no compleix els requisits bàsics d’emissió de fums, vapors, olors i residus a l’atmosfera. Especialment preocupant és que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) no contempla l’ús de tanatori-crematori i davant aquesta eventualitat l’equip de govern decideix equiparar a un altre ús amb menys requisits i nivell d’exigència.

La portaveu socialista, Sílvia Paneque, ha volgut deixar clar que “els serveis funeraris haurien de ser un servei bàsic que té interès per a tothom, amb els principis d’universalitat i de respecte dels drets de les persones. Aquest encàrrec es pot acomplir amb excel•lència si l’Ajuntament es decidís a prestar aquest servei per tal que fos públic i només a favor del conjunt de la ciutadania”.

La llicència per un tanatori al carrer de Can Pau Birol, 19-21, del polígon industrial de Mas Xirgu, ha provocat nombrosos dubtes entre gironins i gironines, que Paneque ha tingut oportunitat de conèixer de primera mà. Entre els quals hi ha algunes entitats i associacions de veïns i veïnes que han presentat al·legacions sobre la falta de requisits de la llicència.

El règim legal dels serveis funeraris estableix que sempre hi ha d’haver la possibilitat de lliure concurrència obligatòria i és bo que, a la pràctica, no només es tingui una opció d’aquest servei, tal com succeeix ara. “Però el que posem sobre la taula en aquest tema, és que els requisits exigits a Girona s’han de respectar i, per tant, tothom ha de complir les condicions establertes”, ha dit Paneque.