Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

Resum del Ple municipal ordinari de l'11 de desembre del 2017

dimarts 12 de desembre de 2017

Ahir va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona la sessió plenària ordinària corresponent al mes de desembre del 2017. L’alcaldessa, Marta Madrenas, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió. Un cop aprovades les actes anteriors, l’alcaldessa va exposar els informes de Presidència amb dades sobre el mercat laboral a la ciutat. Abans de passar al proper punt de l’ordre del dia, prèvies es van aprovar els decrets i acords dels quals es dóna compte al Ple, es van aprovar les ratificacions, i es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

En el marc de la Comissió Informativa d’Alcaldia es va debatre el punt 5, relatiu a modificar l'Acord de Ple que aprova el nomenament dels representants municipals en les diferents institucions i organismes on és preceptiva la representació municipal, i es va aprovar per 13 vots a favor (CiU i PSC) i 11 abstencions (ERC, CUP, PP i C’s).

En referència a la Comissió Informativa de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació es va debatre l’atorgament de mèrits i guardons amb motiu de la Diada de la Policia Municipal de Girona. Aquest punt, el número 6, es va aprovar per 20 vots a favor (CiU, PSC, ERC, PP i C’s) i 4 en contra (CUP). El regidor de la CUP Lluc Salellas va argumentar el vot en contra del seu grup al•legant que “nosaltres som dels que defensem que tots els treballadors de l’ajuntament, siguin policies o no, tenen els mateixos drets, els mateixos deures, i tenen dret també a tenir els mateixos reconeixements”.

En l’àmbit de la Comissió Informativa d'Hisenda i Règim Interior anaven al Ple els punts 7 (Aprovació de la rectificació de l'inventari general de béns i drets de 2016), 8 (Atorgar la denominació d'espai públic: Mirador de Lluís Maria de Puig i Olivé), i 10 (Incoar l’expedient de revisió de la compareixença signada entre l'Ajuntament de Girona i els Srs. Francisco Torroella Prunell i Dolors Cornellà Sàbat), que es van aprovar per unanimitat; el punt 9 (Escissió parcial de la societat "CLECE, S.A." per ser aportades a la societat beneficiària "ACCENT SOCIAL, S.L."), que es va aprovar per 16 vots a favor (CiU, PSC, PP i C’s), 4 abstencions (ERC) i 4 en contra (CUP); i el punt 11 (Crèdit extraordinari i el suplement de crèdit per a actuacions urbanisme), que es va aprovar per 13 vots a favor (CiU i PSC), 9 abstencions (ERC, CUP i PP) i 2 en contra (C’s). En el cas del punt 9, la portaveu de la CUP, Laia Pèlach, va explicar que hi votaven desfavorablement i va afirmar que “segurament aviat haurem de veure com aquesta concessió s’ha d’allargar més, perquè realment el tema no està resolt, al contrari del que ens va dir”.

A continuació es van votar les propostes urgents i, seguidament, es van debatre les mocions que anaven al Ple. La primera la va presentar el grup municipal d’ERC per reactivar el Consell de les Arts i de la Cultra de Girona i la va defensar la portaveu del grup, M. Mercè Roca. La moció es va aprovar per unanimitat. La segona, presentada conjuntament i de forma urgent pels grups municipals d’ERC, CUP i CiU i que pretenia modificar el nom de la plaça de la Constitució pel de “plaça de l’U d’octubre”, va ser aprovada per 21 vots a favor (CiU, PSC, ERC i CUP) i 3 en contra (PP i C’s). La moció també va ser defensada de forma compartida pel regidor de CiU Carles Ribas; la portaveu d’ERC, M.Mercè Roca, i la portaveu de la CUP, Laia Pèlach.

Un cop fetes les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies es van aprovar els decrets i acords dels quals es dóna compte al Ple i, després de l’apartat de precs i preguntes, l’alcaldessa va cloure el Ple.