Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

L'Ajuntament de Girona arranjarà voreres en onze barris de la ciutat en els propers tres mesos

Aquest mes de febrer han començat els treballs d’arranjament de voreres que afectaran durant els propers tres mesos un total d’onze barris de la ciutat Pont Major, Montjuïc, Pla de Palau – Sant Pau, Domeny, Vila-roja, Devesa-Güell, Mas Catofa, Montilivi – La Creueta, Eixample i Mercadal i Pedreres – Fora Muralla.

dilluns 26 de febrer de 2018

S’ha començat pels barris del Pont Major i Montjuïc. En el primer es treballa en la vorera del carrer de Ramon Llull, en el tram entre el passeig de Sant Joan Bosco i el carrer de l’Illa de Formentera. A Montjuïc s’acabarà el tram de vorera de l’escala del passatge dels Fossats, entre el carrer d’Àngela Bivern i de Peius Pascual.

Les properes accions previstes aquests tres mesos es faran als barris de Pla de Palau-Sant Pau i de Domeny. Concretament, a Pla de Palau es farà una actuació en un dels itineraris per anar a l’escola Marta Mata i s’arranjarà la vorera del carrer de Josep M. Pagés i Vicens, en el tram entre el carrer d’Emília Xargay i el carrer d’Avel·lí Artís i Gener “Tísner”. A Domeny també es farà una actuació a prop de l’escola, dins de les propostes d’intervenció i gestió de l’espai de l’estudi del camí escolar.

Aquestes actuacions s’emmarquen dins de les obres previstes en els itineraris per relligar els barris que s’executaran amb les accions d’experiència laboral subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, pel Servicio Público de Empleo Estatal i pel Fons Social Europeu, en el marc del Programa Treball i Formació.

A banda d’aquestes tasques previstes en el pla d’ocupació, ja s’ha començat a actuar en les darreres setmanes a les voreres del carrer de Santa Clara, al barri del Mercadal, i a la cruïlla del carrer de Joan Maragall amb la ronda de Sant Antoni Maria Claret.

En el proper trimestre es treballarà també en una de les voreres del principi de la pujada del Grup Vila-roja –concretament una que té una part que serveix com a accés a una zona d’aparcament- i en les voreres del carrer de Josep Viader i Moliner, al barri de la Devesa-Güell, en el tram comprès entre el carrer de l’Illa i el carrer dels Remences.

A més, està previst que en els propers dos mesos s’iniciïn tres projectes inclosos en els pressupostos participats del 2017. Es tracta dels rebaixos a les voreres del carrer del Puig d’Adri, al barri de Mas Catofa; l’arranjament de la cruïlla de l’avinguda de Montilivi amb el carrer de Sant Salvador d’Horta, al barri de Montilivi – La Creueta, i la pavimentació de la vorera del carrer de Julià de Bolívar al barri de Les Pedreres – Fora Muralla.

El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha ressaltat que “aquestes actuacions, que es podrien qualificar de microcirurgia urbanística, formen part de la nostra voluntat de treballar per fer millor la mobilitat del dia a dia de la ciutadania de tots els barris Girona”.

Pel que fa als projectes urbanístics que s’han de redactar en els propers mesos, cal assenyalar que dues de les actuacions destacades estan relacionades amb la millora de les voreres: una és la redacció del projecte de creació de voreres a la zona del polígon de l’Avellaneda i, l’altra, l’ampliació de les voreres a la travessera de Santa Eugènia.

Una quarantena d’accions executades en el pla de voreres 2017
Durant el 2017, l’Ajuntament de Girona va executar una quarantena d’actuacions incloses dins del pla de voreres en 19 barris de la ciutat. Algunes de les actuacions que es van fer van ser la supressió de barreres arquitectòniques als passos de vianants, l’arranjament de les voreres i els escocells del carrer de la Creu i de la cruïlla del carrer d’Emili Grahit amb el carrer d’Oriol Martorell, o la pavimentació de les voreres del passeig de Sant Joan Bosco (cruïlla amb carrer de Ramon Llull) i dels itineraris de les escoles Bosc de la Pabordia i Font de l’Abella